Vesmír v orechovej škrupinke: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
PalicaBOT (diskusia | príspevky)
AbdullBot (diskusia | príspevky)
d Oprava: "tohoto"->"tohto"
Riadok 1: Riadok 1:
'''''Vesmír v orechovej škrupinke''''' (po anglicky '''''The Universe in a Nutshell''''') je jednou z posledných [[Stephen Hawking|Hawkingových]] kníh zaoberajúcich sa teoretickou fyzikou. Širokej verejnosti objasňuje rozličné problémy, ktoré sú spojené s prácou tohoto Lucasiánskeho profesora, akými sú napríklad [[Gödelov teorém nekompletnosti]] (po anglicky Gödel's Incompleteness Theorem) alebo [[P-membrány]] (po anglicky P-branes) - súčasť [[kvantová mechanika|kvantovej mechaniky]].
'''''Vesmír v orechovej škrupinke''''' (po anglicky '''''The Universe in a Nutshell''''') je jednou z posledných [[Stephen Hawking|Hawkingových]] kníh zaoberajúcich sa teoretickou fyzikou. Širokej verejnosti objasňuje rozličné problémy, ktoré sú spojené s prácou tohto Lucasiánskeho profesora, akými sú napríklad [[Gödelov teorém nekompletnosti]] (po anglicky Gödel's Incompleteness Theorem) alebo [[P-membrány]] (po anglicky P-branes) - súčasť [[kvantová mechanika|kvantovej mechaniky]].


Vydaná bola v roku 2001.
Vydaná bola v roku 2001.

Verzia z 13:41, 28. január 2007

Vesmír v orechovej škrupinke (po anglicky The Universe in a Nutshell) je jednou z posledných Hawkingových kníh zaoberajúcich sa teoretickou fyzikou. Širokej verejnosti objasňuje rozličné problémy, ktoré sú spojené s prácou tohto Lucasiánskeho profesora, akými sú napríklad Gödelov teorém nekompletnosti (po anglicky Gödel's Incompleteness Theorem) alebo P-membrány (po anglicky P-branes) - súčasť kvantovej mechaniky.

Vydaná bola v roku 2001.

Pozri aj