Gáfu Alif: Rozdiel medzi revíziami

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Kresadlo (diskusia | príspevky)
preklad en wiki
 
Kresadlo (diskusia | príspevky)
presnejší popis, prosím poslovenčiť neobývané ostrovy
Riadok 1: Riadok 1:
[[Obrázok:Gaafu Alif Atoll.png|right|500px]]
[[Obrázok:Gaafu Alif Atoll.png|right|500px]]
'''Gáfu Alif''' ([[angličtina|angl.]] ''Gaafu Alif'' alebo ''Gaafu Alif'') je [[atol]] na [[Maldivy|Maldivách]]. [[Hlavné mesto]] atolu je [[Vilingili]]. Skladá sa z 82 ostrovov, z toho 10 je obývaných. Počet [[obyvateľ]]ov je 12 116 . Atol riadi Abdulla Saeed. <ref>[http://www.atolls.gov.mv/atollchiefs.asp Oficiálna stránka správcov atolov]</ref> Tento administratívny atol sa rozkladá na severnej časti prírodného atolu [[Huvadhu]].
'''Gáfu Alif''' ([[angličtina|angl.]] ''Gaafu Alif'' alebo ''Gaafu Alif'') je [[atol]] na [[Maldivy|Maldivách]]. [[Hlavné mesto]] atolu je [[Vilingili]]. Skladá sa z 82 ostrovov, z toho 10 je obývaných. Počet [[obyvateľ]]ov je 12 116 . Atol riadi Abdulla Saeed. <ref>[http://www.atolls.gov.mv/atollchiefs.asp Oficiálna stránka správcov atolov]</ref> Tento administratívny atol sa rozkladá na [[severovýchod]]nej časti prírodného atolu [[Huvadhu]].


==Obývané ostrovy:==
==Obývané ostrovy:==

Verzia z 11:06, 29. marec 2007

Gáfu Alif (angl. Gaafu Alif alebo Gaafu Alif) je atol na Maldivách. Hlavné mesto atolu je Vilingili. Skladá sa z 82 ostrovov, z toho 10 je obývaných. Počet obyvateľov je 12 116 . Atol riadi Abdulla Saeed. [1] Tento administratívny atol sa rozkladá na severovýchodnej časti prírodného atolu Huvadhu.

Obývané ostrovy:

Neobývané ostrovy:

Araigaiththaa Baavandhoo Baberaahuttaa Bakeiththaa Beyruhuttaa Beyrumaddoo Bihuréhaa Boaddoo Bodéhuttaa Budhiyahuttaa Dhevvalaabadhoo Dhevvamaagalaa Dhigémaahuttaa Dhigudhoo Dhigurah Dhonhuseenahuttaa Falhumaafushi Falhuverrehaa Farudhulhudhoo Fénéhuttaa Fenrahaa Fenrahaahuttaa Funadhoovillingili Funamaddoo Galamadhoo Haagevillaa Hadahaa Hagedhoo Heenamaagalaa Hirihuttaa Hithaadhoo Hithaadhoogalaa Hulhimendhoo Hunadhoo Hurendhoo Idimaa Innaréhaa Kalhehuttaa Kalhudhiréhaa Kanduvillingili Keesseyréhaa Kendheraa Koduhuttaa Kondeymatheelaabadhoo Kondeyvillingili Kudalafari Kuddoo Kudhébondeyyo Kudhéfehélaa Kudhéhuttaa Kureddhoo Lhossaa Maadhiguvaru Maaféhélaa Maagehuttaa Maakanaarataa Maamutaa Maarandhoo Maaréhaa Mahaddhoo Maththidhoo Maththuréhaa Médhuburiyaa Médhuhuttaa Medhuréhaa Melaimu Meradhoo Minimensaa Munaagala Munandhoo Odagallaa Raaverrehaa Rinbidhoo Thinrukéréhaa Uhéréhaa Viligillaa Vodamulaa

Externé odkazy