Diskusia:Obývateľná základňa

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Možno neviem robiť dokonalé stránky, ale akým právom ma urážaš?! 16:51, 12. Marec 2021‎ 2a02:ab04:3143:ce00:c577:33e5:af5b:cd3d diskusia‎ 5 059 bajtov −357‎ 1. horná časť je kompletne bez zdroja, 2. terminológia vycucaná z prsta. 3. Enc. astronómie také ani podobné heslo nemá (autor teda klame o použitom zdroji), 3. Externé odkazy sú odveci ad 1) no a? tak sa to doplní, alebo vymaže ad 2) nie je, veľa termínov som pracne porovnával s termínmi vo wiki.sk kde ich samozrejme nerozporuješ a tiež na diskusiách, čo ale tiež nie sú zdroje. Žiaľ odborných slovenských textov je málo. Viem že to nie je zdroj, ani ho neuvádzam, ale nemáš právo byť drzí ad 3,4) Enc. astronómie a externé odkazy som prevzal z príbuznej a čiastočne prelínajúcej sa stránky. Ano boli dosť všeobecné, tak som ich nechal skôr ako zaujímavosť. Ale zatiaľ čo na hentej stránke sú roky, tu, odvážne skrytý za číslom, ma rovno osobne urazíš. Nuž a ty si pre zmenu porušil okrem slušného správania zásady wikipédie. Pri umiestnení tvojej šablóny si povinný ma upozorniť...

Ja skúsim uveriť, že to nebolo zo zlým úmyslom, a ty skús uveriť, že sa ani nesnažím wiki kaziť, ani vandalizovať, ani vnášať vlastné výplody. Sk wiki si zaslúži mať spracovanú aj túto oblasť. Ale je to oblasť na Slovensku málo rozvinutá a nemáme tak ideálne podmienky na slovenské citácie... anglických ti nasúkam koľko chceš. Je to tiež šanca, ak má niekto lepší, alebo dokonca citovaný termín ho vymeniť. To ma neurazí. Obzvlášť v tejto téme sa na 90% hovorí o konštrukciách budúcich, takže aj termininológia nemusí byť ustálená. Zatiaľ používam, tú čo bežne na fórach a keď niekde vydolujem slovenskú, tak občas niečo doplním a občas môže aj niekto ďaľší...--Martin Jediny (diskusia) 19:36, 12. Marec 2021 (UTC)

Nič nemusí byť ustálené. Stačí vždy len ASPOŇ NEJAKÝ slovenský (príp. český) zdroj. Anglický na terminológiu len doplnkovo. A hlavne nepísať do článku zdroj, ktorý nebol použitý (u nás sa opačný postup volá klamanie, neviem ako u vás)....Ak zdroj nie je, tak jednoducho terminológiu obmedz len to, na čo máš zdroj a nevymýšľaj si ad-hoc terminológiu bez dokladu. 2A02:AB04:3143:CE00:C577:33E5:AF5B:CD3D 00:23, 13. Marec 2021 (UTC)
Vidím, že neveríš na dobrý úmysel, správaš sa hoci miernejšie, stále drzo voči starším a krivo ma obviňuješ. Snáď aspoň presvedčený o svojej pravde. Má zmysel vysvetľovať, že indexované odkazy boli všetky preskúmané a presné, a tie všeobecné a NEINDEXOVANÉ(len tie si vymazal), boli len ako doplnok ku tejto téme? Napríklad aj encyklopédia obsahuje napr. heslo mikrometeoroid,... Možno to bola chyba, uvádzať všeobecné zdroje, ale upozorniť môžeš aj slušne. Z mojej strany išlo o slovenské zdroje aspoň blízke téme, keďže ich je ako šafránu.
Tokoľko času ti venujem hlavne preto, lebo neviete spolupracovať. A to nie len so mnou, ale na wikipédiu rezignovali dokonca profesori... Aj pre dobro Wikipédie by niekedy možno stačilo trochu slušnosti, prípadne koučingu, miesto povyšovania sa a bezhlavého likvidácie niekedy aj nemalého množstva práce... Čím netvrdím, že wikipédia by mala rezignovať na svoje zásady. Na tie ale 100% rezignovali redaktori mazači. Ani len sa neunúvajú dodržať napr. povinné pravidlo o upozornení autora na možné zmazanie... --Martin Jediny (diskusia) 10:09, 14. Marec 2021 (UTC)

Wikipédia na tvoj obraz[upraviť zdroj]

Potešilo ma, že si zainvestoval čas do upratania stránky podľa seba, takže asi môžme dúfať v nevymazanie. Niektoré úpravy uznávam, že prispeli, niektoré sú vecou názoru a zmenu akceptujem, nemusí byť všetko podľa mňa a že wiki je živá, s tým rovno rátam. Takže vďaka za tvoj čas...--Martin Jediny (diskusia) 15:31, 14. Marec 2021 (UTC)

Spamätáme sa áno, diskutuješ s dvoma odlišnými IP. Stránku upravila tá druhá IP, s ktorou si doposiaľ nekomunikoval.--2A02:AB04:27BD:D900:C842:FED1:AABB:C315 15:34, 14. Marec 2021 (UTC)
Prečo by som si mal myslieť, že komunikujem s dvoma rôznymi osobami? Štýl urážok adolescentne rovnaký, odvaha podporená anonymitou krátkodobej IP bez histórie a bez budúcnosti, časovo začína tam, kde predchádzajúca skončila, s 10h rozdielom na spánok, sprchu a raňajky... ...a nie je to vlastne jedno? Nikde som nepísal, že si ten istý, len som Ti poďakoval za tvoj čas... ...radosť pracovať tam, kde sa dodržuje wikietiketa...--Martin Jediny (diskusia) 16:26, 14. Marec 2021 (UTC)
Tak aj bez tých zbytočných poznámok a urážok okolo, si hlavne treba uvedomiť, že tvoje články sú biedne a nestoja za nič To je totiž hlavná pointa týchto diskusií. --2A02:AB04:27BD:D900:C842:FED1:AABB:C315 16:34, 14. Marec 2021 (UTC)
Zjavne si zručný wikipedista, ale čo sa týka mojich článkov, tak možnou paradigmou by mohol byť cieľ. Často je mojím cieľom zrozumiteľné predstavenie témy tínedžerom. Individuálne je to v rozsahu. Napríklad DART je len krátka základná informácia, že sa niečo deje a o čo ide. Podstatou je prepojenie na rozsiahlejšiu českú a anglickú wiki. Naopak, Protimeteorický štít je najkomplexnejšie spracovaná téma v porovnaní s akoukoľvek medzinárodnou wiki. Aj túto stránku som plánoval v budúcnosti rozširovať, ale momentálne nemám čas hádať sa o každom slove. Tebe čas venujem, lebo Ti na wikipédii zjavne záleží.
Redaktor musí byť neoblomný. To určite áno, aby wiki mala úroveň. A múdri ľudia dali dohromady wikietiketu, aby redaktor aj pri nevďačných zásahoch bol stále dobrým človekom a nie "svazačkou Želmírou"... a dovolím si povedať, že prenesenie wikietikety medzi ľudí aj tvojím prostredníctvom, môže byť vysokopridanou hodnotou wikipédie.--Martin Jediny (diskusia) 18:58, 14. Marec 2021 (UTC)