Joan Girardiová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Joan Girardiová

Základné informácie
SeriálJoan z Arkádie
HerecAmber Tamblynová
Slovenský dabingBarbara Chlebcová
Prvý výskyt1×01 Pilot
Posledný výskyt2×22 Something Wicked This Way Comes
O postave
Celé menoJoan Girardiová
Dátum úmrtia5. február 2066 (Rockyho predpoveď)
Povolaniežiačka Arkádskej strednej školy
pomocníčka v kníhkupectve
RodinaBratia: Luke Girardi, Kevin Girardi
Rodičia: Helen Girardiová, Will Girardi

Joan Girardiová je fiktívna postava amerického televízneho seriálu Joan z Arkádie. Jej postavu stvárnila Amber Tamblynová.

Charakteristika[upraviť | upraviť zdroj]

Joan je 16-ročná študentka 10. triedy na arkádskej škole. Má dar hovoriť s Bohom, ktorý jej zadáva rôzne úlohy, komplikujúce jej život.

Má dvoch bratov: Kevina a Luka. Keď bola mladšia, mala fiktívnu korytnačku Lady. Neznáša mačky, ale zoberie si kocúra Larryho, ktorý sa povahovo ponáša na tetu Oliv. Bojí sa klaunov a neznáša mímov. Pieseň z Titanicu ju vždy rozplače. Jej otec nemá rád, keď nosí mejkap. Film Zamilovaný profesor videla asi stokrát.

Jej najlepšie priateľky sú Grace Polková a Judith Montgomeryová. Grace spoznala na novej škole a s Judith sa stretla na letnom psychiatrickom tábore Tiché lúky, kam odišla na 6 týždňov, keď je lekári diagnostikovali boreliózu a myslela si, že Boh je prelud.

Už sa venovala žonglovaniu, roztlieskavačkám, šachovému krúžku, debatnému klubu (viedol prof. Endfield), pomáhala v ročenke (odkiaľ ju vyhodil Brain) a natáčala video pre verejnú televíziu. Na podnet Boha sa rozhodla pomáhať Brainovi s kampaňou za jeho zvolenie za predsedu študentskej rady, ale odmietla vyhrať nekalo a tak prehrali s obrovskou stratou. Vyhrala šach nad najlepším šachistom na škole. Momentálne pracuje v kníhkupectve.

Vzťahy[upraviť | upraviť zdroj]

Prvú známosť mala v 6. triede s Jimom Daysom. Priatelí sa aj s Adamom a spolu začnú aj chodiť. No ani s Adamom to nie je večný vzťah. Odlúčia sa, keď odmietne mať s ním sex.

Hlášky[upraviť | upraviť zdroj]

  • „Volám sa ja som nie ja som bol.“ (Boh Joan 1×23)
  • „Chýbaš sama sebe? Lebo mne áno...“ (Boh Joan 2×01)
  • „Zasadila som netýkavku, ale týka sa ma to riadne.“ (Adamovi 2×03)

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. seriál Joan z Arkádie