Milan Benč

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Milan Benč
Milan Benč
Biografické údaje
Narodenie14. február 1951 (73 rokov)
Veľký Šariš

Ing. Milan Benč (* 14. február 1951, Veľký Šariš) bol do roku 2007 primátor mesta Prešov a poslancom zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja.

Profesionálna kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Ing. Milan Benč absolvoval v roku 1974 Lesnícku fakultu Vysokej školy lesníckej a drevárskej vo Zvolene. V rokoch 19741994 pôsobil v rôznych funkciách v spoločnosti Stavoprojekt Prešov. V rokoch 1998-2002 pôsobil ako prednosta Okresného úradu v Prešove.

Komunálna politika[upraviť | upraviť zdroj]

V rokoch 19941998 pôsobil ako zástupca primátora mesta Prešov. V roku 2001 bol zvolený za Stranu demokratickej ľavice (SDĽ) v okrese Prešov za poslanca zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja. V roku 2002 bol zvolený za primátora Prešova za koalíciu HZD, HZDS, RDH-východ, SNS, SDA a SDĽ. Po zlúčení SDĽ so stranou SMER bol členom SMERu - sociálnej demokracie, neskôr bol zo strany vylúčený a je bez straníckej príslušnosti. Vo voľbách v roku 2005 bol ako nezávislý kandidát opätovne zvolený za poslanca samosprávneho kraja. Je členom Predsedníctva a Rady ZMOS, správnej rady Prešovskej univerzity a komisie ŽPTaOP VÚC Prešov. Taktiež je predsedom Sekcie dopravy, spojov a telekomunikácií ZMOS.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Milan Benč