Diskusia:Ekonomika Slovenska

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Porovnávať podiel štátu na HDP postkomunistickej krajiny s Nemeckom a USA je absolútne odveci v tom zmysle, že nechápem, čo to má v tomto článku vypovedať. Napokon je vidieť aj očákavateľný rozdiel medzi USA a Nemeckom ... a čo? Boli by potrebné iné grafy. Bronto

Ahoj, pôvodne som tam chcel dať len Slovensko. Ale povedal som si, že niekomu pre porovnanie môže povedať viac, ak tam zbadá ďalšie dva štáty. Samozrejme, nejde tam len o porovnávanie týchto 3 krajín - ale o zachytenie vývoja na Slovensku. Preto je to v tomto článku.
K druhej poznámke: Chcem spraviť aj ďalšie grafy - infláciu, nezamestnanosť, rast HDP, ... Myslíš, že tam by sa napríklad nehodilo porovnanie s inými krajinami napríklad V4 a ešte jednej nie postkomunistickej? --Ondrejk 09:42, 6 september 2005 (UTC)

Teoreticky do takého grafu môžeš dať aj 20 štátov, ak je dosť farieb:) ...Najlepšie asi bude V4 a USA, Nemecko, Rusko, Čína. Ja len upozorňujem, že ten text hovorí o zadĺženosti a nie o podiele štátu na HDP, preto by si tam asi mal dať aj taký graf... Bronto 16:30, 6 september 2005 (UTC)

Jasné, zatiaľ som to hodil len tak „niekde“... Článok sa mi celkovo moc nepozdáva a bolo by vhodné ho poriadne prepracovať (nech to začína rokom 1989 alebo 1993). Ak sa mi bude chcieť, pripravým ďalšie grafy a skúsim rozšíriť aj text. --Ondrejk 16:44, 6 september 2005 (UTC)

Po presune ale v článku chýbajú aspoň základné údaje o štruktúre ekonomiky. To nebol dobrý nápad. Bronto 15:45, 19. august 2010 (UTC)[odpovedať]