Diskusia:Karol Klobušický

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Pôvod Karola Klobušického[upraviť zdroj]

Naozaj bol ukrajinského pôvodu ? V čase jeho narodenia bol Užhorod súčasťou Československa a žila v ňom i slovenská komunita. Priezvisko mi znie tak našsky :) --Kelovy 09:25, 29 júl 2006 (UTC)

nuž, nie som si istý, vychádzal som iba z miesta narodenia, je možné, že Užhorod bol už súčasťou ČSR, ale dnes patrí Ukrajine... --Wizzard 09:33, 29 júl 2006 (UTC)

Aha, ja sa len toho bojím, že nám ho Ukrajinci čmajznú :) Ale pripúšťam, že slovo pôvod má 2 významy - etnický a geografický, napr. Avram Hershko bol najprv Maďar židovského pôvodu a potom Izraelčan maďarského pôvodu :) Lenže pán Klobušický je podľa mňa iný prípad, keďže sa na Ukrajine nenarodil, je akousi obdobou Immanuela Kanta a o tom nepíšeme, že bol ruského pôvodu, hoci jeho rodné mesto dnes patrí Rusku. Pravda, stále existuje možnosť, že Karolova mamička bola národnosťou Ukrajinka, usilovne pátram na sieti :) --Kelovy 10:03, 29 júl 2006 (UTC)

Kto tvrdí, že je ukrajinského pôvodu? Lebo z rodiska to nijako nevyplýva. A keď už, tak prečo nie rusínskeho? Bronto 14:41, 29 júl 2006 (UTC)

Asi ma teraz niekto zabije, ale napísal som to tam ja a vychádzal väčšinou z rodiska. Takto som upravil články, ktoré boli v kategórii Po botovi na úpravu, ktorá už bola prázdna, teda som ju zmazal. Vadilo mi, že tá kategória je tu už viac ako rok a ostala skoro bez zmeny. Napríklad pri osobnoastiach, čo sa narodili na území dnešného Slovenska, som napísal, že boli slovenského pôvodu, aj keď je jasné, že vtedy Slovensko nebolo, ale nič iné ma nenapadlo. Možno by bolo lepšie dať pôvod do Uhorska... --Wizzard 14:48, 29 júl 2006 (UTC)

Teda ešte že si to Kelovy všimol. Veď prepána, keď to formuluješ tak, že je niekto "ukrajinského pôvodu", tak to znamená, že síce žije v X ale rodičia sú etnickí Ukrajinci. To už nikdy nerob. A to už ani nehovorím o tom, že to sú Rusíni a nie Ukrajinci, a že vtedy to patrilo ČSR. Pokiaľ ide o "slovenský", dá sa to chápať aj tak, že zo Slovenska (pojem Slovensko je doložený od 15. storočia), takže nie je to ideálne, ale ak nemáš iné zdroje, tak niekde to zaradiť treba. Bronto 15:06, 29 júl 2006 (UTC)