Preskočiť na obsah

Diskusia k šablóne:Infobox Synagóga

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Feedback[upraviť zdroj]

Ahojte! Pripomienky som navrhol už na Discorde a čiastočne sme ich tam riešili. Dávam ich aj sem kvôli možnému zapojeniu zvyšku komunity.

  • z dokumentácie to nie je úplne jednoznačné, ale @Robert Jahoda: v diskusii ozrejmil, že položka Náboženstvo „uvádza prehľad ku akej konkrétnej konfesii prislúcha budova, ak minulosti bola využívaná židovskou obcou avšak dnes slúži napr. inej viere (napr. Hagia Sofia - v skratke: kresť. chrám, mešita, múzeum, mešita“. IMHO je to nastavené zmätočne a lepšie riešenie by bolo položkou typu Súčasné využitie. Je to všestrannejšie a IMHO je transformácia synagógy na kostol či mešitu skôr zriedkavá ako častá.
  • kládol by som väčší dôraz na nábožensko-komunitný rozmer synagógy než na jej stavebné špecifikácie. Do popredia (vyššie) by som umiestnil roky výstavby (dávajú časový kontext). Nemyslím, že je nutné mať v ib tri rôzne šírky a dĺžky ani počet veží.
  • zmenil alebo pridal by som položku pre názov v pôvodnom jazyku a/alebo hebrejčine miesto len "Iné meno1" a "Iné meno2".
  • nemusí byť jasné čo sa myslí pod položkou Objavenie.
  • oltár nie je termín z judaizmu.--Jetam2 (diskusia) 09:41, 16. február 2024 (UTC)[odpovedať]
Respektíve: termín oltár sa nepoužíva v spojení so synagógou, ale s chrámom čo je dôležitý rozdiel.--Jetam2 (diskusia) 09:46, 16. február 2024 (UTC)[odpovedať]
Namiesto oltára tam bol Aron ha-kodeš, ale ešte som prekopával zdroják a asi som to omylom vrátil na oltár. --Róbert Jahoda (diskusia) 10:10, 16. február 2024 (UTC)[odpovedať]