Diskusia ku kategórii:Latinské výrazy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Nepatria náhodou tieto výrazy do wikislovníka? (Liso, nezabíjaj ma :-D) --Prskavka 06:12, 3 august 2006 (UTC)

Zlučujem heslá z tejto kategórie do jedného článku vo forme zoznamu. Každé heslo ostane vo forme redirectu na zoznam - Zoznam latinských výrazov. Ak bude nejaké heslo dostatočne dlhé ostane odkaz v zozname aj samotný článok. Kategória ostane tiež. Ostatné bude presunuté do wikislovníka. Nejdem to pridávať po jednom, tak to uložím, keď to bude celé. Pripomienky sem. vďaka --Vegetator 17:01, 23. apríl 2009 (UTC)[odpovedať]

Presunutá diskusia zo zrušenej kategórie Latinské frázy[upraviť zdroj]

Máme tu kategórie Latinské frázy a Latinské výrazy, asi by sa to malo zjednotiť, dohodnutý úzus by sme potom mali používať aj pri iných jazykoch. --Otm 00:02, 2 september 2006 (UTC)

Ja už som asi dva razy povedal, že frázy neprichádza do úvahy, to slovo má v slovenčine úplne iný význam ako napríklad v angličtine a sem to vôbec nepatrí. Neviem, kto to tam stále píše. Bronto 00:19, 2 september 2006 (UTC)

Tak som to popresúval, čo som tu nechal podľa mňa patrí do nejakej inej kategórie, ide o slovenské prídavné mená odvodené z latinských slov. Možno cudzie slová?. --Otm 00:46, 2 september 2006 (UTC)

No, neviem, ja som tuším aj takéto dával pod latinské výrazy (ale len ak nepatria pod inú "normálnu" kategóriu), lebo "cudzie slová" mi pripadá úplne zbytočná kategória - nechápem, na čo by komu bola. Bronto 00:54, 2 september 2006 (UTC)

Je diskutabilné, či tu vôbec ako samostatné články majú byť prídavné mená, resp. či nemajú byť redirektované na podstatné meno, z ktorého sú odvodené a v článku spomenúť ako sa z neho tvorí prídavné meno. Výnimkou sú napríklad zelený, červený, ... --Otm 01:14, 2 september 2006 (UTC)

Máme tu spolu výrazy vyslovene latinské a potom také, ktoré majú len pôvod v latinčine, navrhujem pre ne vytvoriť kategóriu: Slovenské výrazy latinského pôvodu --Kelovy 14:40, 12. marec 2010 (UTC)[odpovedať]