Assassin's Creed Valhalla

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Assassin's Creed Valhalla
Základné informácie
Autor/VývojárUbisoft Montreal
VydavateľUbisoft
ProducentJulien Laferrière
SériaAssassin's Creed
Dátum vydania10. november, 2020
ŽánerAkčné RPG
MódSingleplayer
PlatformaMicrosoft Windows
PlayStation 4
PlayStation 5
Stadia
Xbox One
Xbox Series X

Pozri aj Videoherný portál

Assassin's Creed Valhalla je akčná RPG videohra od vývojárov Ubisoft Montreal a od vydavateľa Ubisoft. Je to dvanásta hlavná časť série Assassin's Creed, a nasleduje po hre Assassin's Creed Odyssey z roku 2018. Príbeh sa odohráva v roku 873 a hovorí o invázii vikingov do Británie. Hlavná postava sa volá Eivor.

Hra vyšla 10.novembra.2020 na Microsoft Windows, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X a Google Stadia.

Hrateľnosť[upraviť | upraviť zdroj]

Assassin's Creed Valhalla je akčno-adventúrna hra založená na veľkom otvorenom svete, štruktúrovaná okolo niekoľkých hlavných príbehových úloh a početných vedľajších misií. Hráči sa budú hrať v roli Eivora,[1] vikingského nájazdníka, ktorý vedie ich skupinu Vikingov proti anglo-saskému kráľovstvu. Hráč si môže vybrať, či bude hrať za Eivora ako muža (hlas prepožičia Magnus Bruun) alebo ženu (hlas prepožičia Cecillie Stenspilová)[2] a je možné im upravovať ich vlasy, zbroj, oblečenie a tetovania.[3] Rôznorodosť zbraní, ktoré má hráč k dispozícii, sa rozšírila tak, aby zahŕňala také zbrane, ako sú cepy a grotesky.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. https://www.youtube.com/watch?v=L_nb_YECQoQ&t=81
  2. GameSpot [online]. [Cit. 2020-05-09]. Dostupné online. (po anglicky)
  3. Assassin’s Creed Valhalla has gender options because “women are equally formidable in battle” [online]. PCGamesN, [cit. 2020-05-09]. Dostupné online. (po anglicky)