Did It Again (pieseň Shakiry)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

„Did It Again“ je druhý singel kolumbijskej speváčky Shakiry z albumu She Wolf. Oficiálne vyšiel 16. oktobra 2009. Pieseň má aj španielsku verziu s názvom „Lo Hecho Está Hecho“.

Videoklip[upraviť | upraviť zdroj]

Video režírovala Sophie Mullerová . Natáčalo sa 17. a 18. septembra 2009 v Los Angeles. Video oficiálne vyšlo 30. októbra 2009. Na začiatku videa je Shakira v saune so svojimi priateľkami. Vo videu predvádza Shakira posteľnú gymnastiku s mladým mužom. Vystupujú v ňom tiež Korejské ženy , ktoré bijú na bubny. Na koniec videa Shakira tancuje v hale , osvetlenej lúčmi svetla. V zremixovanej verzii so spevákom Kid Cudom vystupuje Kid v rovnakej hale ako Shakira.

Umiestnenie v hitparádach[upraviť | upraviť zdroj]

Pieseň sa dostala až na vrchol U.S. Billboard Latin Pop Songs a U.S. Billboard Dance/Club Play Songs. Po tom čo Shakira odspievala pieseň v sútaži "X Factor" sa v Oficialnej Britskej Hitparade vyšplhala z 135. miesta až na 26. miesto.

Kritika[upraviť | upraviť zdroj]

Kritici označili túto skladbu ako briliantovú, teda oveľa lepšiu ako skladbu „She Wolf“.

Propagácia[upraviť | upraviť zdroj]

Shakira odspievala túto pieseň aj MTV European Music Awards 5.Novembra 2009 v Berlíne a tiež v Britskej súťaži talentov "X Factor".