Diskusia:Juh (Trenčín)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Chyby v clanku:

POLOHA Sidlisko skutocne lezi v juznej casti mesta. Park ktory ohranicuje sidlisko zo zapadu nieje mensi, ale naopak najrozlahlejsi v meste.

DOPRAVA Okrem stvorprudoveho tahu "Generala Svobodu" sa da na sidlisko dostat aj cez ulicu "Partizanska", ktora usti v severnej casti pri skole Saratovska. Prejazd je povoleny len v jednom smere (na sidlisko) naviac je v zaverecnej casti ulica uzka len na sirku jedneho jazdneho pruhu, vskutku mizerny povrch vozovky v tejto casti tvoria cestne panely a naviac ide o velmi prudke stupanie. Preto tento pristup takmer nikto nevyuziva.

Clenenie: Dnesne clenenie Juhu na 3 casti je odlisne od povodneho zameru. Podla povodnych planov bol Juh I cast na sever od ulice Gen. Svobodu, Juh II na juh od nej a Juh III mal vzniknut na vychod od ulic Liptovska a Halalovka, predlzenim ulice gen. Svobodu az k ulici Vychodna v priestore teplarne. Tato cast sa vsak uz nerealizovala. Neskor vsak postupne pribudala zastavba na vychod od ulice Halalovka a dodatocne bola (aj spolu s Halalovkou) oznacena ako Juh III. Ako Juh III je niekedy oznacovana ulica Liptovska a ulice k nej prinaleziace.


(povodny) Juh I bol viacmenej kompletny/dokonceny uz na zaciatku 80tych rokov. Spominane okrskove centrum je v skutocnosti obchodne centrum Juzanka, kvoli zosunutiu svahu sa jej dokoncenie vyrazne oddialilo avsak dokoncena bola. Nech by sme vychadzali z ktorejkjolvek verzie clenenia sidliska, Juzanka bude v kazdom pripade patrit pod cast Juh I.

Nech budeme vychadzat z ktorehokolvek clenenia, ZS Vychodna ako aj kulturne stredisko budu v kazdom pripade patrit pod cast Juh II. Neviem kedy presne zacali stavat ZS vychodna, viem vsak, ze prvi ziaci ju zacali navstevovat v roku 1991, je preto velmi nepravdepodobne, ze by ju tiez zacali budovat v tom istom roku. Sucastou Juhu II je aj zdravotne stredisko. Niektore jeho casti sa v po roku 2006 prestahovali do priestorov zrekonstruovanej Juzanky.