Diskusia:Výmena obyvateľstva medzi Česko-Slovenskom a Maďarskom

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Mne sa akosi ten názov, nie téma, Otm nepozdáva, ale neviem si s tým rady, tak to nechám tak, možno je to nakoniec správny názov :). -- Bubamara 11:35, 1 november 2005 (UTC)

Ja som to chcel nazvať ako je tučný text, nevšimol som si však, že mi to automaticky dalo tento názov. Na druhe strane bolo v histórii viacero výmen obyvateľstva, takže tu by mohol byť budovaný ich zoznam a odkazované na konkrétne výmeny--Otm 11:49, 1 november 2005 (UTC)
Otm, ak sa nemýlim, pravidlo je, že názov článku má byť v jednotnom čísle, alebo, ak sa jedná o súpis súvisiacich položiek, tak v tvare Zoznam X... Navyše, takéto krátke článočky by som zaradil do širšieho kontextu, napríklad ako súčasť článku Dejiny Slovenska. --AtonX 12:01, 1 november 2005 (UTC)
Článok je zatiaľ krátky, ale predpokladám, že s prispením ostaných narastie do väčších rozmerov. Názov ako som hore napísal vznikol omylom a mal by byť Výmena obyvateľstva medzi Slovenskom a Maďarskom (Československom?). Zatiaľ som to nechal tak, lebo výmen obyvateľstva bolo v histórii viac, takže by tu možno mohol byť aj článok v množnom čísle. --Otm 12:21, 1 november 2005 (UTC)

nevyvazenost, neutralita

malo by sa to prepracovat, najlepsie tak, aby sa to mohlo doslova prelozit do madarskej wikipedii

Toto je (a úmyselne) len náčrt. To čo chceš ty, by znamenalo napísať to asi tak, že Maďarsko je obeť, nevinné, nikdy nič nerobilo a Česko-Slovensko je zlé a div, že Maďarov nevyvraždilo, a spolu s ostatnými susednými štátmi im zavinilo zlý demografický vývoj v Maďarsku a podobne, lebo to je jediný obraz, ktorý sú ochotní akceptovať.Bronto 16:31, 1 november 2005 (UTC)

no, dufam, ze to az take zle nie je a dnesna mlada generacia dokaze byt objektivna --Mt7 21:15, 1 november 2005 (UTC)