Diskusia:Základná doska (počítač)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Ahoj, tieto poslovencene nazvy mi pripadaju hrozne komicke... Asi je to tym, ze viac pouzivam anglictinu v tejto oblasti, ja napriklad poslovencenym vindovsom a softveru ani nerozimiem... Pises aj džojstik? :-) Wek1 10:22, 20 jún 2006 (UTC)

Mno teraz pozeram, ze som v tomto duchu mal napisat gejmport :-P Wek1 10:23, 20 jún 2006 (UTC)

Ale termín čipset je už dosť zdomácnené slovo a bežne sa používa minimálne tak často ako chipset. Joystick je niečo trochu iné, tam by som použil skôr slovo pákový ovládač. A ten game port, to by som asi neprekladal :D --Wizzard 10:28, 20 jún 2006 (UTC)

ja nevravim ze to nie je bezne, to ja netusim ci je ci nie; len vravim ze mi to pripada komicke... Ja by som osobne ked by ma niekto nutil siloumocou poslovencovat radsej pouzil cipova sada, aj ked je to tiez tak trocha hovadina :-) Ale zase keby sme chceli byt krajní čistotári (lebo extremny purista je podla mna jazykovy nezmysel, ak raz niekto chce vymytit cudzie slova tak predsa nepomenuje svoju cinnost cudzim slovom...) tak obvodova sada a to tiez znie komicky... Clovek si nenavybera :-| Wek1 10:51, 20 jún 2006 (UTC)
Najsprávnejšie je naozaj čipová sada, aj keď sa viac používa čipset. Ostatné správne povedal Wizzard. Bronto 10:57, 20 jún 2006 (UTC)

Podľa mňa kľudne môžeme používať čipset, neznie to zle, a vlastne je to dobrý kompromis. A inak, čo je zlé na čipovej sade? Veď to presne vystihuje podstatu veci. Ako vraví Bronto :) --Wizzard 11:00, 20 jún 2006 (UTC)