Diskusia k šablóne:Štvrtá najvyššia futbalová súťaž na Slovensku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

význam šablóny[upraviť zdroj]

Táto šablóna je vytvorená z rovnakého dôvodu, z akého sú vytvorené všetky ostatné šablóny futbalových líg - teda: prepojiť sezóny danej ligy medzi sebou, jej plné využitie je v priamej úmere k znižovaniu jej červených wl, čo je aj dlhodobým cieľom.

K téme významnosti 4. ligy na Slovensku by som rád uviedol, že futbalové súťaže na Slovensku fungujú v systéme každoročného postupovania a vypadávania tímov z jednotlivých podlaží ligového futbalu, sú to otvorené systémy.

Preto nie je prekvapením, že štyria aktuálni účastníci 4. ligy sú bývalými účastníkmi najvyššej súťaže, 1. ligy (Inter, Nitra, Prievidza a Lokomotíva Košice) a tri kluby, ktoré sú v aktuálnej sezóne v 1. lige, sú bývalé kluby 4. ligy (Podbrezová, Zlaté Moravce a Skalica).

Hlavným prepojením medzi rôznymi levelmi ligového futbalu je Slovenský pohár vo futbale (Slovnaft Cup), ktorý je od roku 2014 otvorený aj pre tímy z nižších súťaží, napr. v aktuálnej sezóne až po 6. ligu. --Feriontly17x17x7 (diskusia) 20:20, 28. júl 2023 (UTC)[odpovedať]

Každé mužstvo sa posudzuje individuálne. Mužstvá ktoré hrali 1. ligu články môžu mať, ostatné (väčšina z tej šablóny) sú nevýznamné, takže zbytočná šablóna. A žiadne znižovanie jej červených wl sa nekoná, lebo články budu označené ako nevýznamné a na urgent. --2A02:AB04:27BD:D900:A1BF:C1F8:72CA:A99A 21:44, 28. júl 2023 (UTC)[odpovedať]