Diskusia k Wikipédii:Erby/Štandardný žiadací email

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

nemali by sme ziadat o povolenie na publikovanie v zmysle gfdl namiesto povolenia iba pre wiki? --Maros 22:15, 24 máj 2006 (UTC)

To by sme mohli pre autorskú reprezentáciu erbu, ale nie erbu mesta. GFDL umožňuje neobmedzené šírenie tretími osobami a to je v rozpore so zákonom 369/1990 Zb. helix84 22:38, 24 máj 2006 (UTC)
V podstate, na aplikáciu autorského práva sa vzťahuje Bernská konvencia, ale na toto nariadenie slovenského zákona nie, takže mimo Slovenska použitie obmedzuje iba autoské právo. Takže vlastné autorské reprezentácie na Commons sú v poriadku, kým nie sú použité na Slovensku. V tom zmýsle som tam vytvoril aj šablónu. helix84 22:40, 24 máj 2006 (UTC)
ok --Maros 22:44, 24 máj 2006 (UTC)

Návrh novej verzie[upraviť zdroj]

Navrhujem novú verziu štandardného žiadacieho e-mailu. Vylepšením oproti pôvodnej je

  • rozšírenie súhlasu na všetky symboly obce, nie len na erb
  • pripojenie vzorového súhlasu, ktorý mesto/obec len skopíruje do odpovede
  • požiadavka o zaslanie odpovede na štandardnú adresu permissions-skwikimedia.org

--AtonX 09:53, 27. február 2007 (UTC)[odpovedať]

Vážený pán starosta/primátor, Vážená pani starostka/primátorka,

obraciam sa na Vás ako jeden/jedna zo stoviek dobrovoľných prispievateľov internetovej encyklopédie Wikipédia (http://sk.wikipedia.org). Wikipédia je webová encyklopédia s otvoreným obsahom, do ktorej môže každý prispievať a slobodne ju šíriť. Má 195 nezávislých jazykových vydaní vrátane slovenského. Podrobnejšie informácie o Wikipédii nájdete na stránke http://sk.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:O_Wikipédii.

Na informačnú stránku o Vašom meste/Vašej obci (http://sk.wikipedia.org/wiki/<Názov článku> by sme chceli umiestniť symboly mesta/obce. Zákon 369/1990 Zb. o obecnom zriadení však v § 1b (Symboly obce) vyžaduje na použitie symbolov povolenie obce. Radi by sme Vás týmto požiadali o súhlas s použitím symbolov na stránkach Wikipédie.

Váš súhlas môže mať podobu naskenovaného oficiálneho listu alebo e-mailovej správy. V oboch prípadoch zašlite prosím súhlas na adresu:

permissions-skwikimedia.org

Ak máte k dispozícii symboly obce (erb) aj v digitálnej podobe vo vysokej kvalite, veľmi by nám pomohlo, keby ste nám ho tiež zaslali.

Za kladné vybavenie mojej žiadosti Vám vopred ďakujem.

S pozdravom, <meno redaktora> redaktor slovenskej Wikipédie

Vzorový text
Obec XY udeľuje súhlas…