Feederizmus

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Feederizmus (známy tiež ako priberanie alebo vykrmovanie) je druh zriedkavej parafílie, ktorej objektom fetišu je tuk na ľudskom tele. Dlhodobým následkom tohto fetišu je poškodzovanie zdravia

Klasifikácia pojmov[upraviť | upraviť zdroj]

  • Gainer (alebo feedee, v slovenskom ekvivalente vykrmovaný) je anglický pojem na označenie človeka, ktorého vzrušuje predstava alebo reálne dlhodobé tukové priberanie na vlastnom tele. Fetiš je praktizovaný buď ako predohra pred sexuálnym stykom, alebo ako samostatná činnosť bez sexuálneho ukájania. Počas vykonávania fetišu gaineri skonzumujú v krátkom čase veľké množstvo vysokokalorickej prevažne lacnej stravy za účelom vytvorenia nových tukových tkanív. Títo ľudia často chápu priberanie tuku ako svoj životný štýl.
  • Feeder (v slovenskom ekvivalente ten kto vykrmuje) označuje človeka, ktorého vzrušuje predstava alebo reálne konanie, ako niekomu pomáha počas priberania na hmotnosti. Počas sexuálnej hry sám kŕmi partnera alebo sa hrá s jeho telom.
  • Bloater je anglický pojem na označenie človeka, ktorého cieľom fetišu je krátkodobé nafúknutie brucha. To dosahuje najčastejšie pomocou konzumácie veľkého množstva tekutín v krátkom čase.

Feederizmus ako životný štýl[upraviť | upraviť zdroj]

Gaineri a feederi mnoho krát spolu vytvárajú spoločné páry, pričom jeden z nich (alebo obaja vzájomne) priberá na hmotnosti. Práve tento dlhodobý proces zmeny je často príťažlivý a atraktívny. Toto praktizovanie môže byť sprevádzané hraním rolí alebo scenárov.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]