Jana Doleželová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Jana Doleželová
česká modelka a miss
česká modelka a miss
Narodenie23. jún 1981 (42 rokov)
Šternberk
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Jana Doleželová

PharmDr. Jana Doleželová (* 23. jún 1981, Šternberk) je Miss Českej republiky z roku 2004.

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Do 16 rokov žila v Uničove. Po ukončení Strednej zdravotníckej školy v odbore farmaceutický laborant v Olomouci, študovala na Farmaceutickej fakulte Karlovej univerzity v Hradci Králové. Štúdium ukončila v roku 2004. Po obhajobe rigoróznej práce v roku 2005 získala akademický titul Doktorka farmácie (PharmDr.).

17. apríla 2005 zvíťazila vo finále súťaže Miss ČR 2004. Zároveň získala titul Miss televíznych divákov. V novembri 2004 reprezentovala Česko na svetovej súťaži Miss World 2004. Vo finále tejto súťaže sa dostala do TOP 15.

V decembri 2006 reprezentovala Česko na súťaži Miss Queen of the Year, ktorá sa konala v Kuala Lumpur v Malajzii. Získala titul Miss Perfect body, Miss Eyewear beauty a tiež hlavný titul Miss Tourism Cosmopolitan International.

V roku 2008 súťažila spolu s Michalom Necpálom v televíznej tanečnej súťaži Star Dance III.

Charitatívna činnosť[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2004 sa stala Patrónkou stacionára Jasněnka (zariadenie pre postihnuté deti). Usporiadala módnu show pre detský domov v Uničove, vďaka ktorej získal štvrť milióna Kč.[chýba zdroj] V roku 2008 sa stala riaditeľkou nadačného fondu Modrá kotva.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Jana Doleželová na českej Wikipédii.