Kelly Ripa

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Kelly Ripa
Celé menoKelly Maria Ripa
Narodenie 2. október 1970 (53 rokov)
Berlin, New Jersey, Spojené štáty
Povolanieherečka,speváčka, moderátorka, tanečníčka, novinárka
Roky pôsobenia1986 – súčasnosť
ManželMark Consuelos (1996 - súčasnosť)
Deti3

Kelly Maria Ripa (* 2. október 1970, Berlin, New Jersey, USA) je americká herečka, speváčka, moderátorka, novinárka a tanečníčka. V roku 2014 ju The Hollywood Reporter označil ako jednu z najvplyvnejších osôb v médiách. Známa je tiež svojou rolou Faith Fairfield v seriály Hope a Faith (2003 - 2006). Od roku 2015 má svoju hviezdu na hollywoodskom chodníku slávy.

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Ripová sa narodila v meste Berlin, v štáte New Jersey. Jej matka bola ženou v domácnosti a otec bol vodič autobusu. Má mladšiu sestru Lindu. Ripová vyštudovala Eastern High School v New Jersey. Učiteľ na jej škole oceňoval jej herecký talent a preto jej odporučil hereckú kariéru.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 1990 prišla jej prvá väčšia úloha v televíznom seriáli. Bola to postava Hayley Vaughan v seriáli All My Children. V seriáli vytrvala až do roku 2002. Od roku 2001 bola súčasťou show LIVE!. Spolupracovala tiež s moderátorom Regisom Philbinom, ktorých si spoločne diváci veľmi obľúbili. V roku 2011 Philbin ukončil svoje pôsobenie v LIVE! a Ripová pokračovala v uvádzaní talk show, so zmenením názvom LIVE! with Kelly. Jej novým televíznym kolegom sa stal Michael Strahan. Od roku 2017 je jej novým kolegom Ryan Seacrest.

V roku 2003 prijala úlohu po boku Faith Ford, v televíznom seriáli Faith a Hope. Seriál skončil v roku 2006.

Ripová príležitostne účinkuje vo filmoch a seriáloch. Predovšetkým je známa ako televízna moderátorka. Je tiež hovorkyňou niekoľkých amerických spoločností a časopis People ju označil ako jednu z najmocnejších ľudí v médiách. V roku 2010 bola vymenovaná osobnosťou roka a ocenená za jej televízne úspechy The Broadcast Pioneers.

Osobný život[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 1995 sa Ripová stretla s Markom Consuelosom, počas natáčania televízneho seriálu All My Children. V roku 1996 sa vydala za Consuelosa. Pár má tri deti: Michaela Josepha (* 1997), Lolu Grace (* 2001) a Joaquina Antonia (* 2003).

Ripová sa venuje tiež charite, predovšetkým liečbe rakoviny.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Kelly Ripa

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Kelly Ripa na anglickej Wikipédii.