Lady A

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Lady Antebellum)
Lady A
Lady A v apríli 2010. Zľava doprava: Dave Haywood, Hillary Scottová, Charles Kelley.
Lady A v apríli 2010. Zľava doprava: Dave Haywood, Hillary Scottová, Charles Kelley.
Základné informácie
Pôvod Nashville, Tennessee, USA
Žáner(-re) Country
Country pop
Pôsobenie 2006 - súčasnosť
Vydavateľstvá Capitol Nashville
Súvisiace články Jim Brickman, Linda Davis
Josh Kellet, Paul Worley
Maroon 5
Webstránka ladyamusic.com
Členovia skupiny
Hillary Scott
Charles Kelley
Dave Haywood

Lady A je americká country popová hudobná skupina, ktorá vznikla v Nashville v štáte Tennessee v roku 2006. Trio sa skladá z Hillary Scottovej (spev a vokály), Charlesa Kellyeho (spev, vokály, tamburína) a Davea Haywooda (vokály, gitara, klavír, mandolína).

Skupina uskutočnila svoj debut v roku 2007 ako hosťujúci vokalisti na skladbe Jima Brickmana "Never Alone". Onedlho nato spísali zmluvu s vydavateľstvom Capitol Records Nashville a vydali prvú pieseň "Love Don't Live Here". Pieseň sa v máji 2008 ocitla na 3. mieste rebríčka Hot Country Songs a predstavovala tiež pilotný singel z rovnomenného debutového albumu skupiny.

V roku 2010 získala skupina svoju prvú cenu Grammy za Najlepší country výkon roka dvojice alebo skupiny. Na 53. cenách Grammy v roku 2011 získali už 5 cien, vrátane Piesne roka a Nahrávky roka (oboje za "Need You Now".[1] Lady A získala taktiež Grammy v roku 2012 za Najlepší country album.

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. RICHARDS, Chris. Esperanza Spalding, Arcade Fire top a night of upsets at 2011 Grammys. The Washington Post, February 14, 2011. Dostupné online [cit. 2011-02-14].

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]