MechWarrior 3

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
MechWarrior 3
Základné informácie
Autor/VývojárZipper Interactive
VydavateľMicroProse
SériaMechWarrior
Dátum vydaniaUSA 1. jún 1999[1]
Japan 9. február 1999
Europe 9. február 1999
Žánerakčný simulátor
MódSingle player, multiplayer
PrístupnosťRSAC: V1: Damage to Realistic Objects
PlatformaPC (Windows 95/98/ME)
MédiumCD-ROM
Minimálne požiadavkyPentium 166 MHz, 32 MB RAM, DirectX 6.0, 2 MB grafická karta kompatibilná s DirectX, CD-ROM mechanika, 240 MB voľného miesta na pevnom disku.[2]
Odporúčaná konfiguráciaPentium 200 MHz, 64 MB RAM, 3D grafická karta kompatibilná s DirectX, CD-ROM mechanika, 390 MB voľného miesta na pevnom disku.[2]
Vstupklávesnica, myš, joystick

Pozri aj Videoherný portál

MechWarrior 3 je v poradí treťou zo série akčných počítačových hier MechWarrior založených na franchise BattleMech a v poradí prvou hrou z tejto série, ktorá nebola vyvinutá spoločnosťou Activision.

Gameplay[upraviť | upraviť zdroj]

Hra obsahuje celkovo vyše 20 misií v režime hry pre jedného hráča rozdelených do štyroch kampaní, s prístupom k 18 bojovým vozidlám – Mechom.

Datadisk[upraviť | upraviť zdroj]

Datadisk s podtitulom Pirate's Moon bol vydaný ešte toho istého roku. Obsahuje novú singleplayer kampaň s celkovo 20 misiami a novou dejovou líniou, ktorá nadväzuje na pôvodný príbeh, niekoľkými novými ovládateľnými mechami a zbraňovými komponentami. Hráčovej postave je umožnené hrať buď za stranu pirátov (útočníkov) alebo ako veliteľ skupiny žoldnierov (obrancov).

Multiplayer[upraviť | upraviť zdroj]

Režim hry pre viacerých hráčov v tituloch MechWarrior 3 a datadisku Pirate's Moon bol pozitívne hodnotený najmä vďaka svojmu detailnému spracovaniu a dlhej životnosti.

Herné ligy[upraviť | upraviť zdroj]

Po vydaní titulu vznikli pre hráčov dve prominentné herné ligy: Battle Zone (BZ) a Star Lance (SL). Obidve ligy zanikli s úpadkom záujmu hráčov o hru samotnú. Liga BattleZone zanikla v lete roku 1999 a liga Starlance o pár mesiacov neskôr.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku MechWarrior 3 na anglickej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).

  1. MechWarrior 3 - More Info [online]. IGN, [cit. 2008-08-28]. Dostupné online. (po anglicky)
  2. a b MechWarrior 3 - System Requirements [online]. GameSpy, [cit. 2008-08-28]. Dostupné online. (po anglicky)

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Recenzie[upraviť | upraviť zdroj]