Michael Roesch

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Michael Roesch (* 24. apríl 1974) je filmový režisér, producent a scenárista. Na tvorbe svojích filmov spolupracuje s kolegom, filmárom Peter Scheerer.

Film ho okúzlil už v detstve. Ako 12-ročný začal Michael Roesch s natáčaním krátkych 8 mm filmov. Počas stúdia na univerzite pracoval Roesch ako filmový spravodaj pre pre rôzne noviny a časopisy. Neskôr začal spolu so svojím kolegom Petrom Scheererom úspešnu kariéru ako scenárista. Pracovali v rozličnými odvetviami filmovej produkcie. Medzi ich scenáristické diela patria napríklad Alone in the Dark, House of the Dead 2 a pripravovaný Far Cry.

V roku 2006 režírovali Roesch a Scheerer ich prvé spoločné dielo, triler o upíroch s názvom Brotherhood of Blood, v ktorom, okrem iných hrali i Victoria Pratt, Sid Haig a Ken Foree. Film mal svetovú premiéru na prestížnom filmovom festivale v Španielskom Sitges, v oktόbri 2007 (Sitges Film Festival) V roku 2007 Roesch a Scheerer režírovali Alone in the Dark II, v ktorom hrali Rick Yune, Lance Henriksen a Danny Trejo. Tento film je pokračovaním filmu z roku 2005 Alone in the Dark.

Filmografia[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]