Redaktor:Yxcvzip/pieskovisko

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Radek Starý vystupujíúci pod pseudonymom Sterakdary je český, ako sám hovorí, „Čitateľ, hráč, komentátor, ale hlavne človek, ktorý se rád baví alebo baví ostatných.“ Je zakladateľom YouTube kanálu Sterakdary a bol členom projektu Sophy.cz, ktorý bol z dôvodu neaktivity 28. 7. 2013 záverečným videom ukončený. Medzi svojimi fanúšíkmi, ktorých zvykol nazývať „šupáci“ je obľúbený najmä vďaka originálnému výberu hier, vtipnému komentáru a kamarádskému prístupu k divákom. Sterakdary, často označovaný ako Sterak, momentálne býva v Ostrave a pracuje pre RE-PLAY. Taktiež napísal verejne nedostupnú poviedku "Rudý drak." Patrí mu webová stránka http://sterakdary.eu/

YouTube[upraviť | upraviť zdroj]

Sterakdary bol členom herného komunitného portálu Sophy.cz a po jeho zániku pôsobil už len na svojom vlastnom kánale.

Vlastný kanál s názvom Sterakdary si založil 9. 9. 2012 a prvé, úvodné video uverejnil 30. 11. 2012. Momentálne sa môže chváliť 234 941 odoberaťelmi a 58 185 146 pozretí videí (27.9.2016).

Svoje videá točí formou "pohľadov", v ktorých danú hru postupne približuje divákovi. Netočí let's playe a väčšinou ani nepoužíva webkameru. Na kanále sa dlhodobo venuje sérii zvanej "Steam súhrn", v ktorom každý piatok popíše najväčšie zľavy na hernej platforme Steam. Sterak má vlastnú pesničku Sterakdary Theme, ktorá bola zložená českým producentom FadeXom. Používa ju vo svojom intre.