Silvia Kušnírová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Silvia Kušnírová
slovenská podnikateľka,
filantropka a bývalá novinárka
Silvia Kušnírová
Narodenie1979 (44 alebo 45 rokov)
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Silvia Kušnírová

Silvia Kušnírová (* 1979) je slovenská podnikateľka, filantropka, trénerka mediálnej komunikácie a bývalá novinárka.

Profesionálna kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

So žurnalistikou začala ešte počas štúdia na vysokej škole. V roku 1998 ako študentka 1. ročníka na univerzite začala pracovať pre vtedajšie rádio Twist, kde sa z pozície politickej reportérky vypracovala na moderátorku spravodajskej relácie Žurnál rádia Twist. V roku 2001 prijala ponuku spravodajskej televízie TA3, kde okrem pozície politického reportéra moderovala spolu s Beatou Oravcovou politickú diskusnú reláciu V politike.

Získala dve novinárske ceny: Cenu Open Society Foundation a Cenu Eurotelevízie v ankete Osobnosť televíznej obrazovky. Komunikáciu študovala nielen na Slovensku, ale aj v USA a Spojenom kráľovstve, a stážovala v BBC, CNN London, či Voice of America.

Súčasnosť[upraviť | upraviť zdroj]

Ako prezidentka Asociácie public relations (APR SR) zorganizovala 1. medzinárodný PR summit na Slovensku.

Pod značkou MEET THE PRESS vedie školu komunikácie pre top manažérov a podnikateľov.

Je sponzorkou a členkou správnych rád neziskových organizácií Divé maky, ktoré sa venujú talentovaným rómskym deťom a Raná starostlivosť, ktorá prevádzkuje jediné špecializované Centrum včasnej intervencie pre rodiny detí so zrakovým a viacnásobným znevýhodnením. V rámci filantropickej Art platformy collective podporuje talentovaných umelcov zo Slovenska. V roku 2018 podporila platforma súťaž o Cenu Oskara Čepana pre mladých umelcov do 40 rokov.

V roku 2018 absolvovala na Stanford Graduate School of Business prestížny Stanford Executive Program „Be a Leader Who Matters“.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]