Stan Helsing

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Stan Helsing
Žáner Paródia
Dĺžka 108 min. minút
Štát USA
Pôvodný jazyk anglický
Rok 23. október, 2009
Spoločnosť Stone Village Pictures
Filmový štáb
Réžia Bo Zenga
Produkcia Scott Steindorff, Bo Zenga, Kirk Shaw
Hudba Ryan Shore
Herecké obsadenie

Stan Helsing je hororová paródia z roku 2009. Podobne ako iné filmové diela tohto žánru (napríklad Scary Movie) odkazuje hlavne na hororové filmy - predovšetkým na snímku Van Helsing z roku 2004, o čom svedčí aj názov. Premiéru mal 23. októbra 2009.

Dej[upraviť | upraviť zdroj]

Partia mladých ľudí sa vyberie na večierok a cestou sa stretáva s rôznymi monštrami a príšerami. Celé je to, pravdaže, sprevádzané rôznymi vtipnými scénami a odkazmi na rôzne filmy, tak ako sa to od paródie očakáva. Mnohé scény sú veľmi nepodarené, ako napríklad tá, kde Michael Jackson predáva deťom zmrzlinu v tvare penisu.

Réžia[upraviť | upraviť zdroj]

Režírovania sa ujal Bo Zenga. Bo Zenga študoval na univerzite v Pensylvánii. Kým sa začal venovať tvorbe filmov, robil bankára na Wall Street. Naposledy, v roku 2006, režíroval film Turistas. V minulosti sa podieľal na príprave jedného dielu známej filmovej paródie Scary Movie, aj preto sa zrejme od tohto filmu očakávalo podstatne viac.

Obsadenie[upraviť | upraviť zdroj]

Herecké obsadenie sľubovalo veľa. Ťahákom mal byť hlavne Leslie Nielsen v úlohe transvestitu. Pre Nielsena to nebola prvá úloha vo filme takéhoto typu - účinkoval v snímkach Scary Movie 3 a Scary Movie 4.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]