Zoznam častí seriálu Susedia (2. séria)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Nasledujúci zoznam je zoznam častí 2. série seriálu Susedia.

No. # Názov Réžia Scenár Premiéra
Slovensko
18 1 „Sekretárka“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 5. marec 2007

František získava prácu na ministerstve vnútra v sekcii BOLEK (Boj proti lesnej kriminalite), no hneď v prvý deň nástupu do práce zaspí. Nakoniec sa ale ukazuje, že nastupuje až o deň neskôr. Lázslo a Ildikó majú zatiaľ finančné problémy a tak Lázslo navrhuje, aby išla Ildikó pracovať ako nová Františkova sekretárka na ministerstve a on bude muž v domácnosti. Ildikó si však nevie predstaviť Lászla ako muža v domácnosti. Tento nápad zveruje Lázslo aj Františkovi, no objavuje sa nový problém. Sekretárkou chce byť aj Zuzana a ani jedna sa tohto miesta nechce vzdať.

Hosť: Veronika Paulovičová ako Sekretárka Katika

19 2 „Gergely“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 12. marec 2007

Františka a jeho novú sekretárku Ildikó čaká prvý deň v práci. Kým Františkovi sa na ministerstve hneď stane nehoda s pascami, Ildikó sa do práce ani nemôže dostaviť, keďže musí ísť po syna Gergelya na letisko. Dohodne sa so Zuzou, že ju zaskočí, no tá si popletie ministerstvo vnútra a ministerstvo obrany. Lázslo narýchlo zoženie Martu. Tá ale na ministra príliš veľký dojem neurobí. Ani keď prichádza konečne Ildikó sa veci nezlepšia, pretože obleje ministra kávou. Lázslo sa medzitým víta so synom Gergelyom.

Hosť: Veronika Paulovičová ako Sekretárka Katika, Robert Kaliňák si zahral sám seba – ministra

20 3 „Dcéra“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 19. marec 2007

František je celý natešený, že sa jeho dcéra Milka vracia z Francúzska. Dohodne si s ňou stretnutie v bare U Doktora. Zuzana vyhlásila, že chce ďalšie dieťa pretože má pocit, že František sa jej už vôbec nevenuje a uteká na bowling. Lázslo je medzitým mužom v domácnosti na plný úväzok. Keď prichádza do baru U doktora potom čo ho zavolajú aby opravil záchod, vidí tam Františka a Milku. Okamžite si začne myslieť, že je to Františkova milenka a hneď ako prichádza domov to oznamuje aj Ildikó. Obaja sú šokovaní a pripravení zasiahnuť, netušiac že Milka je iba Franiškova dcéra.

21 4 „Vzácna návšteva“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 26. marec 2007

František naletel podvodníkom, ktorí mu odmontovali staré okná, no nové už nepriniesli. V zúfalej situácii teda okná oblepil kartónmi. Zuzana je tiež zúfala, pretože k nim má na večeru prísť jej šéf s jeho manželkou a ide jej o kariérny postup. Keďže do ich bytu bez okien návštevu predsa pozvať nemôže, dostane nápad vymeniť si na večer byt s Lázslom a Ildikó. To však nebude také jednoduché, pretože Lázslo je chorý, má vysoké teploty a vo Františkovom byte je zima. Aj keď nakoniec Zuzana Ildikó presvedčí, dopadne večera tak ako chcela?

Hosť: Michaela Jamborová ako manželka Eugena Juríka

22 5 „Prvý apríl“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 2. apríl 2007

František predal ich staré auto, pretože dostal služobné na ministerstve. Medzitým Milka oznamuje rodičom, že je tehotná, no nevie, kto je otcom. Zuzana a ničnetušiaci Lázslovci teda nastolia akciu ako zblíži Milku a Gergelya aby bol Gergely náhradným otcom jej dieťaťa. Lászlovi sa ale zdá byť čudné, že František súhlasí s tým aby sa ich deti dali do kopy a potrebuje zistiť prečo to František chce. Minister oznamuje Františkovi, že jeho auto ukradli a ešte musí uhradiť aj škodu. Ildikó s Františkom sa dohodnú, že prídu na návštevu aby dali dokopy ich deti. Zuzana medzitým zisťuje, že čiarka na tehotenskom teste je iba dokreslená. Až vtedy sa Milka priznáva, že jej tehotenstvo bol iba prvo aprílový žart. Lászlovi už je okamžite jasné prečo chcel dať František do kopy svoju dcéru s ich synom a to sa mu nepáči. Obe rodiny sa pohádajú a Ildikó zažíva šok keď jej Laszlo ukazuje fotografiu frajerky Gergelyho.

23 6 „Veľkonočný pondelok“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 9. apríl 2007

Je tu oblievačka a František má plán ako poriadne s Lázslom a Gergelyom vyoblievajú ženy. Marta, Zuzana, Ildikó a Milka ale nastolia plán, ako im ich plány prekaziť. Zuzana ukradne Františkovi korbáče spopod gauča a Marta vybaví uzatvorenie prívodu vody do bytovky. Je ráno a chlapi zisťujú, že nemajú korbáče ani vodu. Vymyslia ako situáciu zachrániť a ženy poriadne pooblievať?

Hosť: František Kovár ako ujo Alojz

24 7 „Prsteň“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 16. apríl 2007

Lázslo objavuje kyticu, prsteň aj list plný lásky od Františka. Okamžite si začne myslieť, že je pre Ildikó. V skutočnosti je ale pre Milku, ktorá má narodeniny. Marta Lázslovi poradí, aby išiel na ministerstvo a prichytil Františka a Ildikó In Flagranti. Prichytí ich práve pri skúške milostnej básne, ktorú si Ildikó nacvičuje na vystúpenie. Lázslo si to však zle vyloží a myslí si, že ho Ildikó s Františkom naozaj podvádza. Aj keď sa situácia napokon vyrieši je už zrejme neskoro. Lázslo zničil svadobné video a drahý prsteň je spláchnutý v záchode.

25 8 „Posteľ“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 23. apríl 2007

František je zaskočený, keď zisťuje akú malú výplatu má a o koľko viac dostala obyčajná sekretárka Ildikó. Myslí si, že došlo k chybe. František potrebuje peniaze o to viac, že práve kúpil posteľ pre Milku a nemá ju z čoho zaplatiť. Ide teda požiadať o peniaze k Lázslovi. Lázslo a Ildikó však majú o veľa väčšie problémy keď sa Ildikó od susedy dozvedá, že ich syn Gergely chodí na pravidelné návštevy k Marte. Obaja si hneď domyslia čo tam spolu robia. Pravdou síce je, že Gergely si k Marte vodí svoju novú priateľku, no jeho rodičia si myslia, že je zapletený so samotnou Martou a chcú zakročiť. František nakoniec zisťuje, že na ministerstve končí a celý čas pracoval len ako záskok za inžiniera Nojšla.

Hosť: Alfréd Aczel a Ľudovít Cittel ako montéri

26 9 „Rozvod part I.“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 30. apríl 2007

Zuzana zapratala celý byt obrovskými škatuľami so záhradnými hojdačkami. Musí sa ich rýchlo zbaviť keď František prichádza s informáciou, že k nim príde jeho mama, tentoraz aj s otcom. Ildikó zatiaľ objavuje pohľadnicu od Gergelyovej priateľky Mpule z Konga, po ktorom Gergely zosmutnel. Je ale písaný po anglicky a tak ide Ildikó za Zuzanou. Keď Františkovi rodičia prichádzajú, Františkova mama všetkých šokuje správou, že sa s Františkovým otcom rozvádza a chce sa k nim nasťahovať.

27 10 „Rozvod part II.“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 7. máj 2007

Zuzana a František naplánujú akciu ako dať Františkových rodičov opäť dokopy, pretože ani jeden z nich netúži po tom, aby sa rozviedli a Františkova mama ostala bývať u nich. Zariadia teda tajné stretnutie v bare U Doktora. Kým František má na starosti mamu, otca posiela k Lázslovcom. Tam ho má Lázslo vychystať. Všetko ide podľa plánu až do tej doby, než vychádza na povrch, že Ildikó si celý čas myslela že ide o akciu ako zblížiť Milku a Gergelya a tak poslala do baru jeho.

28 11 „Deň matiek“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 14. máj 2007

Je deň matiek. U Františka je stále jeho mama. Aj napriek tomu, že mala ostať len pár dní, zdržala sa už 2 týždne. To vadí najmä Zuzane. U Lázsla je zase Mama Ildikó – Aňuci. Ildikó však Lázslovi oznamuje, že odchádza s Nojšlom na služobnú cestu do Michaloviec. Lázslo začne hneď žiarliť a má o ňu strach. Zuzana je medzitým v bare U Doktora na stretnutí so svojim šéfom, ktorý jej dá návrh ísť s ňou na chatu. Do baru prichádza aj František, a to práve vtedy, keď jej šéf vyberá smietku z oka, čo vyzerá čudne. František ho napadne tak, že skončí v nemocnici. Neskôr prichádza za Františkom Lázslo, ktorý chce ísť okamžite za Ildikó do Michaloviec, pretože sa bojí, že ju bude Nojšl obťažovať.

29 12 „Dieťa“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 21. máj 2007

Zuzana a Ildikó spolu odchádzajú na jednu noc na výlet. František a Lázslo sa tešia že strávia sami pohodový večer pozeraním dobrého hororu. Ich plány im ale narúša Marcela, Zuzanina sestra, ktorá je v núdzovej situácii. Potrebuje postrážiť jej malého syna Šimona. Keďže Ildikó a Zuzana odchádzajú, Lázslo a František nemajú inú možnosť ako sa postarať o dieťa. Na pomoc im prichádza aj Marta, no ako táto trojica zvládne tohto malého chlapca?

Hosť: Mária Nedomová ako Zuzanina sestra Marcela

30 13 „Šváby“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 28. máj 2007

Lázslo a Ildikó plánujú stráviť romantický večer. U Františka vypukne šialenstvo, keď objavuje Zuzana v kuchyni švábov. Okamžite volajú Lázsla, aby prišiel šváby vystriekať. Tomu to naruší všetky plány. Ďalšie komplikácie nastávajú, keď sa zisťuje, že postrek, ktorý Lázslo použil je škodlivý a František, Zuzana a Milka dočasne oslepnú.

31 14 „Maľovanie“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 4. jún 2007

Ildikó má narodeniny a Lázslo jej pripravuje prekvapenie. Chce s pomocou Františka vymaľovať byt. Zuzana zatiaľ dostáva za úlohu vytiahnuť Ildikó von z bytu a zabaviť ju, kým nebudú hotoví. Marta sa medzitým chystá na rande a od Lázsla a Františka si žiada radu ohľadom oblečenia. Čoskoro si ale uvedomuje, že si nevybrala príliš dobrých poradcov, lebo jej všetko skritizujú. Františkovi a Lázslovi sa nedarí s maľovaním bytu a stenu celú zničia. Lázslo sa navyše zraní, keď padá z rebríka. Musia teda nastoliť záložný plán.

Hosť: Pavel Bruchala si zahral sám seba

32 15 „Alarm“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 11. jún 2007

Susedia sa chystajú na spoločnú dovolenku. Na bytovke je lešenie, pretože ju zatepľujú a František má obavy. Nechce nechať byt osamote a tak kúpi alarm. Keď ho Lázslo namontuje, nefunguje tak, ako má. Navyše k susedom prichádza nečakaná návšteva. Mladík Hans, ktorý hovorí iba po nemecky. Až neskôr vychádza najavo, že prišiel pýtať peniaze, pretože za Gergelya zaplatil pred časom kauciu za violončelo, pretože Gergelya vyhodili zo školy. Milka a Gergely idú spolu do kina.

Hosť: Alfréd Aczel ako Pišta Bácsi, Peter Marcin ml. ako Hans

33 16 „Cestovná horúčka“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 18. jún 2007

Spoločná dovolenka sa blíži. Ukazuje sa, že Milka a Gergely sa dali dokopy a idú spolu na dovolenku, a to presne na to isté miesto, kde ich rodičia. Tí majú väčší problém, pretože Lázslo to poplietol s letenkami a tak musia ísť na dovolenku v žiguli. Nečakane prichádzajú k Františkovi aj jeho rodičia, ktorí im oznamujú, že si objednali tú istú dovolenku. Síce teraz majú 2 autá, no skombinovať ľudí do áut tak, aby boli všetci spokojní bude ťažšie ako sa zdá. Situáciu berie do rúk Marta.

34 17 „Na dovolenke“ Peter Marcin & Tomáš Jančo Andy Kraus 25. jún 2007

Obe rodiny prichádzajú na dovolenku. Hneď dochádza k problému s ubytovaním keď zisťujú, že nebývajú v hoteli, ale v chatkách, v ktorých už navyše niekto je. Zuza je naštvaná na celú situáciu. Iba Lázslo a Ildikó sa snažia užívať dovolenku, aj keď tá je, ako sa spočiatku zdá, príšerná. Nakoniec sa ale ukazuje, že došlo k omylu a dovolenka nebude hádam až taká zlá, ako sa zdalo.

Hosť: Petr Filgas ako turista Jan z Česka, Jeanette Zapletalová ako turistka Hana z Česka, Erik Kladivík ako portýr