Zoznam samojských sídiel

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Mapa Samoy

Toto je neúplný zoznam samojských sídiel.

Samoa má jedno hlavné mesto (Apia), ostatné sídla majú postavenie dediny.[chýba zdroj]

Obec Rozloha
(km2)
Populácia Hustota
zaľudnenia
(obyv./km2)
Volebný obvod Okres Ostrov
Apia 60 37 708 628,47 Vaimauga West Tuamasaga Upolu
Afega 1 781 Sagaga-le-Usoga Tuamasaga Upolu
Alafua Upolu
Alamagoto Upolu
Amaile Upolu
Aopo 340 Gaga'ifomauga III Gaga'ifomauga Savai’i
Apai 111 Aiga-i-le-Tai Aiga-i-le-Tai Manono
Apolima Tai 75 Aiga-i-le-Tai Aiga-i-le-Tai Apolima
Apolima Uta 415 Aiga-i-le-Tai Aiga-i-le-Tai Upolu
Asaga Savai’i
Asau Vaisigano I Vaisigano Savai’i
Auala 1,35 563 417,04 Vaisigano I Vaisigano Savai’i
Avao 317 Gaga'emauga III Gaga'emauga Savai’i
A'ufaga 468 Lepa Atua Upolu
Aele
Elisefou Upolu
Fai'a'ai Salega Satupa'itea Savai’i
Faala 1 010 Palauli West Palauli Savai’i
Faatoia Upolu
Faga Fa'asaleleaga Savai’i
Fagali'i 1 571 Vaimauga East Tuamasaga Upolu
Fagaloa Palauli West Palauli Savai’i
Fagafau Salega Satupa'itea Savai’i
Fagamalo Gaga'emauga III Gaga'emauga Savai’i
Falealili Upolu
Falealupo Vaisigano Savai’i
Faleapuna Va'a-o-Fonoti Upolu
Faleasiu A'ana Upolu
Faleatiu
Falefa
Falelatai A'ana Upolu
Falelima
Fale'olo
Faleseela
Faleaitu
Faletagaloa
Faleu 354 Aiga-i-le-Tai Aiga-i-le-Tai Manono
Falevao
Faleapuna
Fasito'otai
Fasito'iuta
Fatausi
Foailuga 597 Palauli West Palauli Savai’i
Foailalo 365 Palauli West Palauli Savai’i
Fogapoa
Fogasavai'i 358 Salega Satupa'itea Savai’i
Fogatuli 226 Salega Satupa'itea Savai’i
Fuailoloo
Fusi
Gataivai 1 092 Palauli Le Falefa Palauli Savai’i
Iva
Lalomauga
Lago
Lalomalava
Lalomanu
Laulii
Leauva'a
Lefaga
Lepa
Lepuia’i 223 Aiga-i-le-Tai Aiga-i-le-Tai Manono
Letava
Letogo
Leiifiifi
Leufisa
Leulumoega
Leulumoega Fou
Lotofaga
Luatuanu'u
Lufilufi
Magiagi
Malie
Malifa
Malua
Manase
Matafaa
Matatufu
Matautu
Matautu, Falealili
Matautu, Lefaga
Matautu-tai
Matautu-uta
Mauga Gaga'emauga II / I Gaga'emauga Savai’i
Moata'a
Moamoa
Motootua
Mulinuu
Musumusu
Mutiatele
Neiafu
Nofoali'i
Nu'u Palauli Savai’i
Papa 322 Palauli Le Falefa Palauli Savai’i
Patamea
Poutasi 379 Falealili Atua Upolu
Puapua
Puleia 235 Palauli Le Falefa Palauli Savai’i
Pesega
Saaga
Saasaai
Saipipi
Safotu
Safotulafai
Safune
Sagone 732 Salega Satupa'itea Savai’i
Salailua 703 Palauli West Palauli Savai’i
Salamumu
Salani
Saleamua
Saleaula 486 Gagaemauga II Gaga’emauga Savai’i
Saleilua
Saleimoa
Salelologa Fa’asaleleaga Savai’i
Salua 201 Aiga-i-le-Tai Aiga-i-le-Tai Manono
Samamea
Samatau
Samata-i-Tai 448 Salega Satupa'itea Savai’i
Samata-i-Uta 448 Salega Satupa'itea Savai’i
Samusu
Saoluafata
Sapapali'i
Sapunaoa
Sapo'e
Satalo
Sataoa
Satapuala
Sataua
Sato'alepai
Satuimalufilufi
Satuiatua 210 Palauli Savai’i
Sauniatu
Savalalo
Savaia
Sili 3,55 1 099 307,61 Palauli Le Falefa Palauli Savai’i
Siuniu
Siumu 1 131 Tuamasaga Upolu
Siutu 739 Palauli Savai’i
Sinamoga
Sogi
Solosolo
Tafatafa
Tafua 397 Palauli Le Falefa Palauli Savai’i
Tafaigata
Tafitoala
Tafuna
Taga 763 Palauli West Palauli Savai’i
Tanugamanono
Tapueleele
Tuana'i
Tufulele
Uafato
Utualii
Utulaelae
Vaiala
Vaigaga
Vailima
Vailoa 770 Palauli East Palauli Savai’i
Vailu'utai
Vaimoso
Vaiola
Vaipua 400 Salega Satupa'itea Savai’i
Vaisala
Vaisigano
Vaiee
Vaito’omuli 698 Palauli East Palauli Savai’i
Vaitele
Vaiusu 2 043 Vaimauga West Tuamasaga Upolu
Vaivase Tai
Vaivase Uta
Vavau 356 Lotofaga Atua Upolu
Vailele 3 265 Vaimauga East Tuamasaga Upolu
Vaipu'a
Vaipuna
Vaoala
Ulutogia
Utuali'i
Aasufou
Nua ma Se'etaga
Toamua
Puipaa
Sagapu
Fagagasi
Salu
Saina
Tia'vea
Saleapaga 503 Lepa Atua Upolu