Zoznam vysokých majstrov Rádu nemeckých rytierov

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Podobne ako u iných rytierskych rádov bol aj Rád nemeckých rytierov vedený veľmajstrami, volenými na doživotie.

Zoznam veľmajstrov Rádu nemeckých rytierov[upraviť | upraviť zdroj]

  • Heinrich I. Walpot von Bassenheim (1198-1200)
  • Otto von Kerpen (1200-1206)
  • Heinrich II. von Tunna (1206-1209)
  • Hermann von Salza (1209-1239)
  • Konrad I. von Thüringen (1239-1240)
  • Gerhard von Malberg (1241-1244)
  • Heinrich III. von Hohenlohe (1244-1249)
  • Günther von Schwarzenberg (1249-1253)
  • Poppo von Osterna (1253-1257)
  • Hanno von Sangershausen (1257-1274)
  • Hartmann von Helbrungen (1274-1283)
  • Burkhard von Schwanden (1283-1290)
  • Konrad II. von Feuchtwangen (1290-1297)
  • Gottfried von Hohenlohe (1297-1302)
  • Siegfried von Feuchtwangen (1302-1310)
  • Karl Bessart (1311-1324)
  • Werner von Orselen (1324-1330)
  • Lothar von Braunschweig (1331-1335)
  • Dietrich von Altenburg (1335-1341)
  • Ludolf Konig von Wattzau (1342-1345)
  • Heinrich IV. Dusener von Arfberg (1345-1351)
  • Winrich von Kniprode (1351-1382)
  • Konrad III. Zollner von Rothstein (1382-1390)
  • Konrad IV. von Wallenrode (1391-1393)
  • Konrad V. von Juningen (1393-1407)
  • Ulrich von Jungingen (1407-1410)
  • Heinrich V. von Reuss (1410-1413)
  • Michael Kuchenmeister von Sternburg (1414-1422)
  • Paul Belenzer von Ruszdorf (1423-1440)
  • Konrad VI. von Erlichshausen (1441-1449)
  • Ludwig von Erlichshausen (1450-1467)
  • Heinrich VI. von Reuss (1467-1470)
  • Heinrich VII. Reffle von Richtenberg (1470-1477)
  • Martin Truchsetz von Wetzhausen (1477-1489)
  • Johann von Tieffen (1489-1497)
  • Friedrich von Sachsen (1497-1510)
  • Albrecht von Brandenburg (1510-1525)
  • Walter von Cronberg (1527-1543)
  • Wolfgang Schutzbar (1543-1566)
  • Georg Hundt von Weckheim (1566-1572)
  • Heinrich VIII. von Bobenhausen (1572-1590)
  • Maximilian von Österreich (1590-1618)
  • Karl I. Von Österreich (1619-1624)
  • Johann Eustach von Westernach (1625-1627)
  • Johann Kaspar I. von Stadion (1627-1641)
  • Leopold Wilhelm von Österreich (1641-1662)
  • Karl Josef von Österreich (1662-1664)
  • Johann Kaspar II. von Ampringen (1664-1684)
  • Ludwig Anton von Palatinate-Neuburg (1685-1694)
  • Ludwig Franz von Palatinate-Neuburg (1694-1732)
  • Clemens August von Bayern (1732-1761)
  • Charles Alexander (Lorraine) (1761-1780)
  • Maximilian Franz von Österreich (1780-1801)
  • Karl II. von Österreich (1801-1804)
  • Anton Viktor von Österreich (1804-1835)
  • Maximilian von Österreich (1835-1863)
  • Wilhelm Franz Karl von Österreich (1863-1894)
  • Eugen Ferdinand Pius Bernhard von Österreich (1894-1923)
  • Dr. Norbert Klein (1923-1933)
  • Paul Heider (1933-1936)
  • Robert Schälzky (1936-1948)
  • Dr. Marian Tumler (1948-1970)
  • Ildefons Pauler (1970-1988)
  • Dr. Arnold Othmar Wieland (1988-2000)
  • Bruno Platter (od 2000)

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]