Asterix a Obelix: Misia Kleopatra

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Asterix a Obelix: Misia Kleopatra
Originálny názov Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre
Žáner Komédia, paródia
Dĺžka 107 minút
Štát Francúzsko Francúzsko
Nemecko Nemecko
Pôvodný jazyk francúzsky
Rok 2002
Spoločnosť Miramax Films (USA)
Filmový štáb
Réžia Alain Chabat
Scenár Alain Chabat
Produkcia Claude Berri
Hudba Philippe Chany
Herecké obsadenie

Asterix a Obelix: Misia Kleopatra, v origináli Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre, je francúzsky film z roku 2002 natočený podľa komiksu Astérix et Cléopatre, ktorého autormi sú René Goscinny a Albert Uderzo. Film bol režírovaný Alainom Chabatom.

Zhrnutie[upraviť | upraviť zdroj]

Egyptská kráľovná Kleopatra (Monica Bellucci) sa staví s Juliom Caesarom (Alain Chabat) o to, že Egypťania sú stále mocný národ, aj napriek tomu, že časy faraónov už dávno pominuli. Kleopatra sľubuje, že postaví pre Cézara palác do troch mesiacov. Ak sa to podarí, Cézar musí priznať že egyptský národ je stále ten najmocnejší. Kvôli tomu, že sú všetci Kleopatrininy architekti zaneprázdnený alebo majú príliš konzervatívny štýl, poverí Kleopatra touto úlohou architekta menom Numerobis (Jamel Debbouze).

Numerobis úlohu splniť musí aj napriek tomu, že očividne nemá veľký záujem. Kleopatra hovorí že ak úlohu splní, bude obsypaný zlatom. Ak však nie, dá ho zožrať krokodílom. Numerobis si na pomoc zavolá dávneho priateľa, druida Panoramixa (Claude Rich) z Gálie, ktorý dokáže uvariť čarovný nápoj ktorý dáva nadľudskú silu. Kvôli ochrane Panoramixa s ním do Egypta idú aj Asterix (Christian Clavier) a Obelix (Gérard Depardieu). Asterix sa zamiluje do egyptskej ženy menom Guimieukis (Noémie Lenoir).

Numerobisov rival Amonbofis (Gérard Darmon) prehovorí Numerobisovych robotníkov aby prestali pracovať. Panoramix uvarí čarovný nápoj a výstavba pokračuje. Keď Július Cézar zistí že výstavba paláca ide dobre, rozhodne sa do projektu zasiahnuť aby sa nemusel neskôr strapniť pred celým národom. Ale tak isto ako miestni piráti, nepočítal s Asterixom a Obelixom.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]