Blastoise

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Blastoise
Japonské meno カメックス, Kamex
Poradové číslo 9
Generácia prvá
Typ vodný
Vývojový stupeň tretí
Predošlý vývoj Wartortle
Ďalší vývoj
Spôsob vývoja
Výška 1,6 m
Hmotnosť 85,5 kg
Úvodná epizóda Pokémon: ep. 60
Schopnosť Torrent

Blastoise (jap.: カメックス, Kamex) je Pokémon – fiktívna postava z hier, mangy, zbieracích kariet, anime a ďalších médií vytvorených Satoši Tadžirim s názvom Poketto Monsutta alebo skrátene Pokémon.

Charakteristika[upraviť | upraviť zdroj]

Blastoisa je možné získať len v regióne Kanto, ale prenosom sa môže dostať do akejkoľvek dosiaľ vydanej Pokémon hry. Voľne žijúci neexistujú, získať sa dá len vývojom z jeho predošlej formy, Wartortlea, od 36. úrovne alebo od 32. úrovne v hrách Pokémon Red, Blue a Yellow.

Blastoise je tmavomodrej farby, pri čom veľmi pripomína obriu korytnačku. Na svojom ako kameň tvrdom pancieri má zasadené dve vysokotlakové vodné delá, z ktorých dokáže chrliť vodný prúd veľkou silou, ktorá ľahko prerazí aj oceľovú dosku. Takýmto spôsobom používa najsilnejší vodný útok, Hydropump. Blastoisovia sa väčšinou vyskytujú na pobrežiach na malých ostrovoch, kde žijú v skupinkách so Squirtlami a Wartlotlami.

Dvojnásobné zranenie Blastoisovi spôsobujú útoky elektrického a trávového typu. Malé zranenia mu spôsobujú útoky ohnivého, vodného, ľadového a oceľového typu. V hrách Pokémon Red, Blue a Yellow sa oceľový typ nenachádza.

Blastoise v anime[upraviť | upraviť zdroj]

Pokémon[upraviť | upraviť zdroj]

  • Epizóda 60: Beach Blank-Out Blastoise – Príbeh tejto epizódy sa odohráva na ostrove, na ktorom žijú Squirtlovia, Wartortlovia a jeden Blastoise, ktorý mal v dele zaseknutého Jigglypuffa.
  • Epizóda 106: The Pokémon Water War – Tu sa objavila požiarna skupina, ktorá mala tri rôzne jednotky: Squirtlovskú, Wartortlovskú a Blastoisovskú.
  • Garyho Squirtle sa tiež časom vyvinul na Blastoisa.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]