Diskusia:Akvaristika

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

To čo je za nezmysel? Vedný odbor "akvaristika" neexistuje - skúste nájsť jedinú univerzitu, kde sa prednáša, jediné výskumné pracovisko, kde by prebiehal výskum, alebo jediný časopis indexovaný v Current Contents... túto stránku čaká zmena... --AtonX 08:50, 9 Feb 2005 (UTC)

Je to podľa Veľkého slovníka cudzích slov, hádam si to nevymysleli.. Nikto netvrdí, že má výskumné pracovisko, skôr asi ide o označenie skupiny odborov, ani nikto netvrdí, že je uvedený v nejakom zozname...Bronto 19:27, 9 Feb 2005 (UTC)

  • No neviem... vzdelaním som vedec a akvaristika je jedným z mojich koníčkov - ale vedný odbor to podľa mňa nie je (aj keď sa mnohých odborov dotýka). Pozri napríklad Zoznam vedných odborov na Univerzite Komenského, alebo Kódy vedných odborov. --AtonX 22:44, 9 Feb 2005 (UTC)
    • No, aj ja som sa čudoval, ale Veľký slovník cudzích slov je podľa mojich skúseností veľmi spoľahlivá kniha (čo sa o väčšine slovenských slovníkov nedá povedať), a tak im takpovediac verím, kým mi niekto nedokáže opak :-)...Zmenil som článok teraz tak, ako je to tam doslova napísané - ak aj článok o tom odbore nikdy nevznikne, aspoň máme niekde uvedenú aj tú druhú (hoc aj zriedkavú) definíciu...Podľa môjho odhadu je možné, že akvaristika je aj všeobecne skúmanie vodných živočíchov a rastlín... Bronto 01:41, 10 Feb 2005 (UTC)