Diskusia:Divadlo (umenie)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Divadlo/Divadelné umenie vs Film/Filmové umenie[upraviť zdroj]

Vasiľ, môj presun hesla Divadlo (umenie) pod Divadelné umenie bol odôvodnený racionálnym zjednotením odkazov dramatického umenia. Inými slovami, aby to filmové, televízne a rozhlasové umenie bolo v umeleckom žánri jednotné. Tvoj prístup preto nemožno považovať za rozumný. Horneeek (diskusia)

Svoj presun som odôvodnil dvoma referenciami v článku, takže je to rozumné a aj zdôvodnené. Filit používa pojem divadelné umenie, článok v knihe Encyklopédia dramatických umení Slovenska (ktorý filit cituje) však hovorí o divadle. Vasiľ (diskusia) 29. 8. 2016, 20:53 (UTC)

Až je z tvojho pohľadu údajne „rozumné“ ignorovať pomer troch ustálených hesiel v rámci jednej databázy v prospech toho jediného onakého, pretože vychádzaš z jednej či dvoch kníh, ktoré iní nemajú bezprostredne po ruke, tak ti blahoželám k tým dvom titulom a ďakujem za zdôvodnenie. Horneeek (diskusia) 29. 8. 2016, 21:33 (UTC)
Priemiestnil si to neodôvodnene, až teraz v diskusii si povedal, že prečo vlastne. Ja som hneď po presune dal do článku 2 knižné zdroje.
Divadelné umenie je z Filitu, ostatné knihy (napr. tie citované používajú pojem divadlo). Heslo dramatické umenie. In: Encyklopédia dramatických umení Slovenska 1 A – L. 1. vyd. Bratislava : Veda, 1989. 696 s. ISBN 80-224-0000-9. S. 323. okrem úvodnej formulácie používa pojmy divadlo, film, rozhlas a televízia а používa aj heslá v takomto tvare. Preto som proti presunu. Vasiľ (diskusia) 30. 8. 2016, 08:20 (UTC)
Vasiľ, v histórii presunu bol dôvod zreteľne uvedený („zjednotenie múzických odkazov (viď filmové umenie)", tak vo vlastnom záujme neklam na cudzí účet. A v tomto bode s tebou nebudem ďalej strácať čas ďalšími diskusiami a ešte si vlastne rozmyslím či s Wikipediou ako takou. Horneeek (diskusia) 30. 8. 2016, 09:20 (UTC)
Tak to rozhodne nie je zdroj. Ak som to nenapísal jasne, tak a ospravedlňujem, ale odôvodnením som myslel zdroj, na základe ktorého si to presunul. V tomto bode som odcitoval dve knihu, jednu všeobecnú a jednu odborovú (presne k téme článku). Takže to považujem za veľmi dobre odôvodnené. Vasiľ (diskusia) 30. 8. 2016, 09:34 (UTC)