Diskusia:Rudolf Höß

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Obsah príspevku som skrátil. Popísané tvrdenie IP 85.248.15.65 vôbec nepodporil/a žiadnymi zdrojmi ani logickým úsudkom.

1) Vrba a Wetzler nemohli mať presný prehľad o počte zavraždených, keďže to boli tajné informácie a nemali o nich presný prehľad ani nacisti. Ak sa nemýlim Vrba a Wetzler počet zavraždených iba odhadovali, pričom tento odhad bol výrazne subjektívny a nepočul som o tom že by sa po vojne oň niekto opieral.
2) Höß už zrejme vedel čo sa s ním stane po zatknutí a bolo mu patrne jedno čo podpisuje, preto by som to priznanie nebral ako nejaký dôležitý dokument. Do článku som ho ako zdroj použil pre islustráciu a doloženie toho, ako ho súdili.
3) je podľa mňa zrejmé, že z KL Osvienčim bolo v období na začiatku roka 1945 evakuovaného toľko materiálu, ke´d sa už blížila Červená armáda a nacisti sa tábory pokúšali evakuovať. Pelex@diskprís 14:37, 20. október 2007 (UTC)[odpovedať]

K bodu jedna ani jeden z nich nebol obyčajný vezen,verím že boli šokovaný ale ked pozriete ich správu je tam toľko technických udajov že je nepredstaviteľné aby si to vymysleli i ked beriem ich čísla z rezervou.K bodu 2 Hoss bol pruský byrokrat i na sude vo Waršave ho tak označovali,každý byrokrat si stojí za číslami.Svoju výpoved potvrdil i vo Waršave a hádal sa z prokurátorom ktorý ho obvinoval zo splynovania 3.5 miliona ludí.Hossovi bolo jasné že je sudiaca mrtvola i za jedného dokázaného zavraždeného,ale byrokratický rozum mu nedal neoponovať číslami.Su výpovede dalšich SS-manov.Verím že sa nikdy nedozvieme skutočné číslo povraždených.Nelogicky vyznieva udaj o madarských židov v počte a danom čase v suvislosti s dobou fungovania tábora.Cisla ktoré uvádzate nedávaju časovu logiku.Pritom sa stále operuje číslami o židoch ale veľku časť povraždených tvorily tak povediac všetci ostatný.Udaje ,alebo čísla ktorými operujete vychádzaju zo zachovaných archívoch KL Auschwitz.Lenže Birkenau nemal žiadny archív.Himmler výslovne zakázal čokoľvek archivovať o prevádzke plynových komor.Celé transporty šli priamo do plynu bez akejkoľvek písomnej evidencie.Jediný kto to mohol vedieť okrem najužšieho vedenia Nemecka bol standartenfuhrer Wulsflag pretože on zbieral raz za týžden hlásenia a odovzdával ich priamo Himmlerovi.Eichmann mal prehľad o židoch,ale nie o ostatných.K bodu tri,tým pádom existuje reťaz iba nepriamych dokazov.okrem uvedeného,chodte za hociakým vetešníkom a spýtajte sa ako bude skladovať niekoľkostotisíc kusov textilu čo len rok.I v tom največšom supermarkate vám povedia či ste blázon.Dnes je to technicky dobrý problém,neviem prečo by to Nemci robili,teda skladovali roky staré handry.Dalším z reťaze su zachované objednávky na Gift gaz.Pozoruhodné množstvá.A ked sa blížila CA pociťovali nutnosť zachrániť toto vetešníctvo?To chce veľku shopnosť veriť---213.215.86.70 (diskusia) sa nepodpísal(a)

Uvedom si, že wikipédia nie je miesto, kde sa prezentujú nejaké nepublikované výskumy alebo hypotézy. V prvom rade je potrebné uviesť všeobecne uznávané a v odbornej literatúre udávané fakty. Do článku v stave ako vyzerá teraz rozhodne nepatrí siahodlé rozpisovanie nepriamych dôkazov, o tom ako presne to bolo. Ak uvedieš aspoň jeden citovateľný zdroj, ktorým by som si mohol overiť tvoje tvrdenie nezaváham a niečo v tom zmysle spomeniem. Inak ono by sa to patrilo dať skôr do článku o KL Auschwitz I a II viac ako sem.--Pelex 12:30, 27. október 2007 (UTC)[odpovedať]

Nepíšem ,myslím siahodlhé rozpisovanie nepriamych dokazov, ale fakty,ak ti to nestačí a potrebuješ zdroje pozri len Wilki.napr.Rudolf Vrba.Na druhej strane chýbaju argumenty historikov na akom podklade prišli ku svojim číslam.Nakoniec mal pravdu Hitler ,povedal že smrť miliona je štatistika.--213.215.86.70 (diskusia) sa nepodpísal(a)

Máte chybičku u nápisu pod obrázkem z Hoessovi popravy - je tam napsáno ve Varšavě, ale bylo to přímo v koncentračním táboře Auschwitz - za krematoriem č. I. Šibenice tam dodnes stojí. V článku je to uvedeno správně :)

A jen dodatek k předchozímu zápisu - "Smrt jednotlivce je tragédie, smrt miliónů je statistika." - neřekl Hitler, ale Stalin.... --89.103.4.11 17:07, 13. apríl 2008 (UTC) re určite Hitler--80.242.33.198 08:24, 4. júl 2008 (UTC);;;;[odpovedať]