Diskusia s redaktorom:Helix84/Archív3

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Archív: 3. september-15. december 2005

Wikipédia:Hlasovania/Admin (sysop)#Helix84[upraviť zdroj]

Pokial si este tu, tak sa mrkni na Wikipédia:Hlasovania a specialne na Wikipédia:Žiadosť o práva správcu#Helix84. --Maros 09:08, 3 september 2005 (UTC)

Helix vitaj medzi adminmi! Si prvy, ktoreho do "uradu" uviedol Adrian (co mi pripomina, ze aj jeho musim privitat ;)... Drz sa! :) Liso@diskprís 07:49, 13 september 2005 (UTC)

Dakujem za vasu podporu, budem sa snazit vykonavat hlavne tu cast administratorskej prace, ktoru som spomenul po nominacii. Dufam, ze sa nenahnevate, ak sa budem teraz venovat Wikipedii menej, mam totiz teraz pracu aj na inych otvorenych projektoch, ktore povazujem za dolezite. Konkretne teraz pracujem na niekolkych knihach pre Project Gutenberg. helix84 19:04, 2 október 2005 (UTC)

Destruktivne preklady[upraviť zdroj]

Helix, ked robis tie preklady niektorych uz existujucich clankov z anglickej wiki, tak by bolo fajn, keby si ich nerobil tak, ze prekryjes vsetko co tam uz dovtedy bolo. Radsej podoplnaj veci, pretoze potom z dobre zakategorizovanych clankov s dobrymi hlavickami zostane potopa s neexistujucimi kategoriami, anglickymi hlavickami, a aj sa postracaju do nenavratna niektore udaje a texty co tam boli predtym napisane. Vdaka. Atomique 12:01, 24 september 2005 (UTC)

  • Na obranu Helixa84 by som chcel iba dodat, ze ma zrejme iba velmi obmedzeny cas na internete pocas jeho dovolenky a prepisane (clanok z filitu) su obsiahlesie popisane vo vlozenom clanku. Nemal by ale pouzivat v slovenskom texte odkazy na anglicku wiki a pisat trochu slovenskejsie (Napr. pri clanku "Cache CPU" mam pocit, ze sa jedna o anglictinu so slovenskym prizvukom.) --Maros 12:26, 24 september 2005 (UTC)
  • Ako spravne poznamenal Maros, nemal som cas to robit, ale chystam sa na to teraz, ak to uz niekto nespravil. Za "anglictinu so slovenskym prizvukom" sa ospravedlnujem, niekedy nerad prekadam terminy z povodneho jazyka, jednoducho sa mi to nepaci -- mozes to vsak urobit prave ty -- to je wiki. No a linky na en: som ponechal tam, kde treba este popracovat na preklade alebo tam, kde si myslim, ze v strednodobom horizonte nema sancu vzniknut slovensky clanok na danu temu. helix84 19:01, 2 október 2005 (UTC)
    • Zacal som s prerabanim Cache CPU, ale zatial som nemal dost casu. Uz len tie prave dva odseky mi zabrali par hodin… Problem je prave najst spravne slovenske preklady - to trva najviac. --Maros 20:57, 2 október 2005 (UTC)

Vitaj nazad[upraviť zdroj]

Ahoj Helix, som rada, že si konečne naspäť, ale vôbec si ma nepotešil, že budeš mať na nás menej času. Tvoje dlhonočné editácie mi už tu chýbali, tak verím, že ešte budeš "šarapatiť" tak ako predtým. :o)) -- Bubamara 19:44, 2 október 2005 (UTC)

Ďakujem za ocenenie mojej práce. Neboj sa, ďalej budem šarapatiť, len som chcel dať vedieť, že toho mám viac a snáď vás aj pozvať spolupracovať na iných projektoch -- keď zaujímajú mňa, možno zaujmú aj vás. Neskôr napíšem viac na moju používateľskú stránku. helix84 19:51, 2 október 2005 (UTC)

Vitaj spat. Som rad, ze si spat - aspon sme na piratske obrazky dvaja ;-). Rad by som vypracoval nejake pravidla, podla ktorych sa urci co s obrazkami bez licencie (alebo s nespravnou). Vypracoval som zatial aspon alternativnu stranku k "upload stranke". Pozri sa prosim na nu a daj vediet co si o nej myslis. Od ostatnych redaktorov som nedostal ziaden feedback :-((. --Maros 20:28, 2 október 2005 (UTC)

Suhlasim, ze treba urobit poriadok s obrazkami a suvisiacimi pravidlami. Vidim, ze si radikalne upravil stranku Pomoc:Obrázok -- rozšírenie je pozitívne, ale myslím si, že sa ním stratili v texte dôležité informácie. Konkrétne časť, ktorú si odsunul do Nahranie obrázku na slovenskú Wikipédiu/Zhrnutie považujem za najpodstatnejšie zhrnutie celého článku. Ale zamyslel som sa, a chcel by som tieto kroky radšej uviesť na MediaWiki:Uploadtext. Idem upravit tvoju verziu, potom sa na nu pozri. helix84 21:01, 2 október 2005 (UTC)
Najskor pises, ze informacie sa stratili a potom, ze boli presunute nizsie. Ja som iba logicky rozclenil text podla toho, ako uvazuje novy redaktor, t.j. najskor sa musi rozhodnut kam subor nahra (commons vs. sk) a potom ma popis ako to urobit. Popis pre commons som vytvoril na commons a popis pre sk som doplnil a nechal v clanku. Mozes este raz vysvetlit, ktore informacie sa stratili? --Maros 10:54, 3 október 2005 (UTC)
Nie ze sa stratili, ale ze sa stratili v texte. Islo o ten postup v bodoch, ktore musi nahravajuci respektovat. Ten by mal byt na zaciatku a podrobnosti popisane nizsie. Suhlasim, ze moja verzia podrobnosti nebola velmi dobre organizaovana a bolo tereba ju prepisat. helix84 13:37, 3 október 2005 (UTC)
Este ma napada -- nemyslim si, ze by sme mali zakazat nahravanie obrazkov, ktore su len pre nekomercne ucely (hoci som to nedopatrenim uviedol na Pomoc:Prípustné_licencie). Text je ina vec, ten musi byt pod GFDL a ta toto obmedzenie nedovoluje. Niektore obrazky su vsak pod nekomercnymi licenciami (pricom su stale slobodne) a myslim, ze by sme sa o ne nechceli pripravit. helix84 21:06, 2 október 2005 (UTC)
Mali by sme (je to aj medzi sablonami licencii) mat rovnake povolenia ako na commons. --Maros 10:54, 3 október 2005 (UTC)
Nuz, to nie je dovod, hoci by bolo prakticke mat rovnake podmienky. Stale nie som rozhodnutyu k comu sa priklonit. Skus ma presvedcit, ze by sme nemali prijimat nc. helix84 13:37, 3 október 2005 (UTC)
ak sa lepsie pozries na Commons:Commons:Šablóny licencií#Chránené autorským právom, ale použiteľné, tak uvidis, ze je to tam uz zadefinovane. --Maros 17:03, 3 október 2005 (UTC)
Ano, rozumiem ze je to tak na commons, len hovorim, ze na slovenskej Wikipedii by sme mohli zaviest rovnake pravidla ako na commons s tym, ze by sme prijimali noncommercial a teraz ma napada aj nonderivative. Alebo presne rovnake pravidla. Nie som vsak este rozhodnuty. Ak mas k tomu nejaky komentar, tak sem s nim. To ze je to inak na commons, inak na en: este neznamena, ze to musi byt rovnako aj u nas. Vyhodou commons je, ze prijima len slobodne obrazky, vyhodou en: (zatial), ze prijima viac druhov licencii obrazkov. helix84 18:43, 3 október 2005 (UTC)
Mimochodom, prisahal by som, ze clanok Pomoc:Prípustné licencie som pisal ja... ale v historii nie som. Odkial si ho skopiroval? helix84 21:50, 2 október 2005 (UTC)
Skopiroval som ho prave z Pomoc:Obrázok. Bolo tam toho prilis vela a neprehladne. Prerobil som povodnu stranku na novu a vytvoril som niekolko suvisiacich clankov (vratane na commons). Pripusne licencie si podla mna zasluzili tiez vlastny clanok. --Maros 10:54, 3 október 2005 (UTC)
A co si myslis o mojej upravenej verzii Diskusia_k_MediaWiki:Uploadtext? Mimochodom potom som sa pozrel na en: verziu a ta sa mi (samozrejme s upravami ohladne akceptovanych licencii pozdava este viac :)) helix84 13:40, 3 október 2005 (UTC)
Pozriem sa na to neskor, teraz nemam cas. V kazdom pripade je ta anglicka verzia nova, ta co tam bola prednedavnom bola odpad. --Maros 17:03, 3 október 2005 (UTC)
Je to tak helix84 18:43, 3 október 2005 (UTC)
  • Ajj ja ta vitam a bud ako doma !!!Robo
Vdaka, ja uz som doma :) helix84 18:43, 3 október 2005 (UTC)

Hlavná stránka[upraviť zdroj]

myslím že link na január 2001 by tam mohol byť, medzičasom som ten článok vytvoril. Wizzard@diskprís 09:35, 6 október 2005 (UTC)

Pochop, že hlavná stránka je veľmi citlivé miesto. Tento text je to prvé, čo si návštevník prečíta, a nemal by odtiaľto odskakovať na absolútne irelevantné miesta. Druhá vec je obsah týchto dvoch článkov -- mali by obsahovať historické udalosti, nie udalosti týkajúce sa našej "humble" encyklopédie. helix84 09:39, 6 október 2005 (UTC)

Jednotka pre operácie s plávajucou desatinnou čiarkou[upraviť zdroj]

Helix, ten názov "Jednotka pre operácie..." si si vymyslel, alebo si to niekde našiel? Bronto 00:21, 7 október 2005 (UTC)

  • Jasné, mali sme to aj v škole. Hoci u nás sa s terminológiou nehráme, ak rozumieš čo myslím, nie sme filozoficka fakulta, podstatné je vysvetliť funkciu a pod. V encykolopédii by samozrejme mali byť správne názvy, ale aj používané. Slovenskú papierovú literatúru o hardvéri veľmi nečítam, tak ak máš pochybnosti, checkni tam. helix84 08:26, 7 október 2005 (UTC)
    • Ak vas naozaj ucili Jednotka pre operacie s plavajucou desatinnou ciarkou tak o potom navrhujem nebrat terminologiu vasej skoly vobec do uvahy. Tento nazov je zle uz lez z dovodu, ze v slovencine sa nehovori o plavajucej, ale o pohyblivej ciarke. --Maros 08:34, 7 október 2005 (UTC)

Toto si preco zmenil??[upraviť zdroj]

  • http://sk.wikipedia.org/w/index.php?title=487&curid=18062&diff=157984&oldid=107239 -- Atomique 01:42, 10 október 2005 (UTC)
  • potreboval som flushnut cache, zobrazovala sa nejako cudne. ta medzera tam ma aky vyznam? helix84 09:52, 10 október 2005 (UTC)
    • Ta medzera je tam dolezita kvoli kategorizacii. Ak ju tam vynechas, tak sa rok 1400 zakategorizuje pod "1" co vyznieva dost nevkusne ak je takych rokov bud niekolko stoviek alebo iba vsetky zacinaju na 1. Ak by si si pozrel ostatne roky, je to tak pouzite aj inde. Atomique 22:19, 10 október 2005 (UTC)
      • OK, samozrejme, moja chyba helix84 22:22, 10 október 2005 (UTC)

Wikisource sk[upraviť zdroj]

Nazdar. Zařadil jsem vám právě kategorii Slovensky do všeobecných kategorií Wikisource, takže funguje, a přidal ji taky na vaši hlavní stránku. Co se týče subdomén: to je nový trend. Dosud existovala jen wikisource.org, kde byly všechny jazyky. Nyní se mnoho jazyků rozhodlo pořídit si vlastní subdoménu, asi tak podobně jako na Wikcionáři, a tato subdoména funguje obdobně jako národní wikipedie. Otázka je, kdy s tím začít. Slovenská wikisource má 1 příspěvek, česká 34. Takže asi máme čas. Já chci v nejbližší době konsolidovat českou wikisource, a později jistě budeme usilovat o vlastní subdoménu. Momentálně to ale není tak žhavé. - - - A jak říkám: máte-li problém na wikisource a potřebujete-li sysopa, napište mi. Čau, -jkb- 19:47, 11 október 2005 (UTC)

Monobook[upraviť zdroj]

Ahoj, chcem sa ta spýtat ohladom toho monobooku. Môžes mi vysvetliť čo to vlastne je, alebo mi dať link aby som sa mohol na to pozrieť.--stefi 09:31, 13 október 2005 (UTC)

Môžeš začať na meta:User_styles a wikidev:MediaWiki_skin_tweaks a konzultovať po slovensky s redaktormi, ktorí ho používajú ako napr. Redaktor:Adrian/monobook.css, Redaktor:Maros/monobook.css, Redaktor:Palica/monobook.css. helix84 09:37, 13 október 2005 (UTC)

nedelitelne ciarky[upraviť zdroj]

ahoj, diki, ze si sa pustil do oprav, ale nemaz prosim nedelitelne ciarky, t.j. 60 % na 60 % --Maros 20:55, 16 október 2005 (UTC)

Zmenil som 60 % na 60%, ale nie som si 100% istý typografickou konvenciou v tomto prípade. helix84 21:00, 16 október 2005 (UTC)

60% = sestdesiatpercentny
60 % = sestdesiat percent
Viac na Pomoc:Typografia (analogicky pre ine jednotky) --Maros 21:10, 16 október 2005 (UTC)

Vďaka za objasnenie, napíš mi ešte prosím zdroj a doplň to do Pomoc:Typografia, tento prípad som tam nenašiel (alebo som ho nepochopil ako inštanciu uvedenej všeobecnejšej konvencie) helix84 21:16, 16 október 2005 (UTC)

  • dufam, ze staci… --Maros 21:49, 16 október 2005 (UTC)
  • Momentalne ano :) Este ten zdroj ta poprosim, staci mi sem, pripadne do diskusie k typografii. helix84 21:52, 16 október 2005 (UTC)

Valentina Vladimirovna Tereškovová-Nikolajevová[upraviť zdroj]

Helix, prečo si tam dal ten prídavok Nikolajevová? Na žiadnej cudzojazyčnej wiki som to nenašiel.--Jano spoza mláky 20:15, 19 október 2005 (UTC)

Lebo pokiaľ viem, na sk: je konvencia uvádzať plné mená. Nevyznám sa v ruských menách, ale myslím, že toto je plné meno.
Neviem, Helix, aký zdroj si použil, ale to je chyba. Vo (starej) Veľkej sovietskej encyklopédii sa síce volá Nikolajeva-Tereškova (všimni si aj poradie), ale to meno si dala preto, že si vzala 1963 Nikolajeva a chcela si ponechať aj pôvodné meno, ale medzitým sa tuším už dvakrát rozviedla, takže sa tak už veľmi pravdepodobne nevolá. Takže ak nemáš nejaký presný zdroj, tak to treba zmeniť. Bronto 20:40, 19 október 2005 (UTC)

Ahoj, odporucila mi Ta "Bubamara"; chcem sa Ta opytat, ako sa daju vlozit obrazky z inych zdrojov, ako commons ? Nie zeby som to chcel bezne robit, ale myslim, ze skladatel Franz Lehar by si zasluzil nejaku tu fotku, ale v commons zial ziadna nie je. Ak sa Ti podari nejaku tam dat, bude to super. Ak nie, tak ma pouc aj co sa tyka ochrany autorskych prav ... Diky --Lehar 13:41, 28 október 2005 (UTC)

Staci sa pozriet na Pomoc:Obrázok, kde sme sa spolu s Marosom snazili strucne zhrnut vseko potrebne. Zaroven ta vyuzijem ako testovacieho kralika -- ak ti tam bude cokolvek nejasne, napis mi a vysvetlim ti to a vyjasnime to aj na danej stranke. helix84 21:30, 1 november 2005 (UTC)

Spoločenstvo[upraviť zdroj]

Ahoj, mohol by si prosím obnoviť definíciu termínu spoločenstvo z odboru ekológia, ktorú sa ti podarilo úspešne vymazať, plus usporiadat redirecty, lebo teraz je to teda poriadne dopletené... :))))) --AtonX 15:06, 7 november 2005 (UTC)

Pracujem na tom, to zmazanie je fičurina na zmätenie nepriateľa. Ale hlavne mňa :) helix84 15:08, 7 november 2005 (UTC)
Jasné, len kto nič nerobí, nikdy nič nepokazí. Alebo inak povedané - to máš za to že babreš... :) --AtonX 15:11, 7 november 2005 (UTC)

Ale okrem toho, kto nič nerobí...

  1. ... nič sa nenaučí (to mám vyskúšané! :))
  2. ... nič nespraví

A pozri, už je to v poriadku :p helix84 15:15, 7 november 2005 (UTC)

OpenSource[upraviť zdroj]

Ahoj, pozeral som si tvoj profil a uvidel som tam par suvislosti, rad by som sa na temu opensource niekdy stebou porozpraval, pripadne o moznej spolupraci sk.wiki a SKOSI.org (momentalne robime menisu udrzbu ale informacie su najitelne). Rad by som urcite bol, keby na Opensource sk.wiki stranke bolo nieco o slovenskej open source iniciative kedze sa snazime hybat s ladmi do predu... jano@skosi.org

Pokojne rozpravaj ;) Wikipedia spolupracu vita, zo skusenosti vsak viem, ze Wikipedia sa malokedy prisposobuje inemu projektu, co vyplyva z toho, ze uz je otvorena a su stanovene podmienky co mozu pre nas urobit ini a co my mozeme poskytnut inym. Totiz Wikipedia je encyklopedia a je malo veci co mozes urobit pre nu lepsie ako poskytnut obsah a naopak Wikipedia nemoze urobit viac pre teba. Z tych malo veci ma momentalne napada len pripadna spolupraca na DVD/papierovom vydani encyklopedie na Slovensku (pravdepodobne v strednom casovom horizonte, technicke prostriedky ktore to umoznia seriozne robit su momentalne v alpha vyvoji) a financna podpora Wikimedia Foundation. Ak mas dalsie napady sem s nimi. Okrem Wikipedie su tu aj ine wikiprojekty ako Wiktionary, Wikisource a Wikibooks, ktore su momentalne oproti Wikipedii v plienkach, ale prave vdaka OSS by mohli Wikibooks prekvitat.
Mna osobne mozes kontaktovat aj ohladne inych veci okolo open source, posli mi email kliknutim na link "E-mail tomuto redaktorovi" v menu vlavo. Mozeme sa dohodnut aj na ICQ/IRC/SILC/Skype. helix84 00:26, 11 november 2005 (UTC)
PS Comu vlastne vdacim za tvoj prispevok, v poslednom case som totiz zabludil na stranku skosi.sk, len si nepamatam pri akej prilezitosti...

Si šikovný, ja som to vytvaral na základe úprav sv. Ignáca. Vdaka. Už som sa rozhodoval na toto slovo veľmi dlho, ale nevedel som či ho nazvať jezuiti alebo Spoločnosť Ježišova. Nakoľko som jej členom tak by som chcel tu dat niečo viac ako je to len teraz. --ham 22:11, 23 november 2005 (UTC)

  • ešte jedna vec - všimol som si že je zamknuty odkaz sv. františek xavérsky, z dôvodu použitia zo stránok www.jezuiti.sk, práva nie sú porušené keď je použitý odkaz. takže ak môžeš odomkni to. Vďaka.
Pozri si ekvivalentné české prípadne inojazyčné články, môžeš ich najprv preložiť a potom doplniť svoje info, pravdepodobne ti to ušetrí prácu.
Ten externý zdroj je samozrejme v poriadku. Stránka zamknutá nie je, pokojne ju začni písať od začiatku, t.j. zruš šablónu copyvio, už je tam dlhšie ako týždeň. helix84 22:18, 23 november 2005 (UTC)

Red Meat[upraviť zdroj]

Ahoj, v prípade ilustračných obrázkov k článku Red Meat myslím, že ich zverejnenie je v súlade so slovenským autorským zákonom 618/2003 Z.z., konkrétne § 25 - Citácia diela Bez súhlasu autora možno použiť krátku časť zverejneného diela vo forme citácie v inom diele len na účel recenzie alebo kritiky tohto zverejneného diela alebo na vyučovacie účely, vedeckovýskumné účely alebo umelecké účely. Takéto použitie musí byť v súlade so zvyklosťami a jeho rozsah nesmie presiahnuť rámec odôvodnený účelom citácie. Pri citácii sa musí uviesť meno autora alebo jeho pseudonym, ak nejde o anonymné dielo, alebo meno osoby, pod ktorej menom sa dielo uvádza na verejnosti, ako aj názov diela a prameň. Za takéto použitie nevzniká povinnosť uhradiť autorovi odmenu.

Podobná zásada en:Fair Use existuje aj v iných krajinách, a používa sa aj v anglickej Wikipedii. Ak totiž nie je k dispozícii voľný (slobodný) obrázok, tak je podľa mňa lepšie použiť na ukážku k článku aj 'neslobodný' obrázok, ako neukázať nič. --Dizzy 09:57, 1 december 2005 (UTC)

Mas pravdu, viem o tom a je to skor vec osobneho pohladu ci diela pouzivat podla tohoto odstavca alebo pouzivat iba slobodne diela. Uplne si uvedomujem o ake moznosti prichadzame ak ho nevyuzijeme. Ale tiez vidim potencial v tom, ze sa budu hladat a tvorit zdroje neobmedzovane autorskym pravom. Snazime sa (aspon ja s Maros, ktori sa o to starame) zbavit sa takychto starosti kym ich nie je vela tym, ze sme zaviedli rovnaku politiku ako na Commons, ze akceptujeme iba slobodne obrazky. Preto ak na obrazok nemas slobodnu licenciu, ja som za to aby sme ho nepouzili. Este som chcel dodat, ze Wikipedia ma podtitulok "Slobodna encyklopedia"... helix84 15:37, 1 december 2005 (UTC)
Jasne, vždy keď sa dá, tak preferovať slobodné zdroje. Vyzerá to tak, že otázka čo s neslobodnými zdrojmi je na dlhšiu debatu. Ešte doplňujúca otázka - nekomerčná licencia cc-ns-sa je ok, alebo nie? Na slovenskej Wikipédii je pre ňu prichystaná šablóna {{Cc-nc-sa}}, ale s poznámkou 'neslobodná licencia' --Dizzy 18:07, 1 december 2005 (UTC)
{{Cc-nc-sa}} je nepripustna --Maros 18:13, 1 december 2005 (UTC)
Este som chcel dodat, ze ak su niektore informacie (clanky, sablony) v rozpore s tym co tvrdime (rovnake pravidla ako na Commons), tak je to preto, lebo sme v stadiu prechodu z "divociny" na slobodne licencie. Ak si nieco vsimnes, treba to opravit alebo na to upozornit. helix84 19:58, 1 december 2005 (UTC)
Ak niekto ponuka {{Cc-nc-sa}}, skus mu poslat mail s odkazom na Creative Commons -NC Licenses Considered Harmful, hlavne bod 4. helix84 20:01, 1 december 2005 (UTC)
Tak fajn, vzdávam sa. "Free as in free speech, not as in free beer", však? ;-). Ale stále sa mi zdá škoda takto ochudobňovať Wikipediu.--Dizzy 22:06, 1 december 2005 (UTC)

Linková vrstva[upraviť zdroj]

Ahoj, podľa mňa si ten článok nemusel mazať, časom aj tak bude zase vytvorený, pričom by tam mohlo byť to, čo v hlavnom článku balík internetových protokolov a niečo viac. Prípadne si mohol napísať do diskusie daného článku, či ten článok má alebo nemá zmysel. ---Wizzard 10:04, 5 december 2005 (UTC)

Pozri, v článku balík internetových protokolov je napísané všetko podstatné, Linková vrstva by to mala (ak ju niekto bude chcieť napísať) rozobrať dopodrobna. Nemá zmysel robiť stub, ak sa tie informácie môžeš dozvedieť inde. Červený link skôr láka vytvoriť článok ako stub. Uvažoval som o redirecte na balík internetových protokolov, ale nedáva to zmysel, lebo ten zasa odkazuje naň - mal by obsahovať podrobnosti. Kým ich neobsahuje, nech neexistuje.
Ak ho nasilu cheš mať, presuň kapitoly o jednotlivých vrstvách z balík internetových protokolov do článkov jednotlivých vrstiev. Ale dopredu vravím, že sú písané iba pre orientáciu. helix84 10:09, 5 december 2005 (UTC)

Ok, tak medzitým bol ten článok zase vytvorený, tak je to bezpredmetné :p Inak ja som ten stub nevytvoril, len som z prázdneho článku vyrobil stub... Tiež si myslím že nemá veľký význam mať prázdne stuby, ale ak stub existuje, ľahšie sa do neho doplnia informácie, akoby to niekto písal všetko od nuly. ---Wizzard 10:15, 5 december 2005 (UTC)

To je práve to, na čo máme odlišný názor. Dlhé články vs. stubopedia. Ja si myslím, že by články mali písať ľudia, ktorí sa téme článku rozumejú a vedia ju komplexne popísať. helix84 10:22, 5 december 2005 (UTC)
Presne! A ti co to nevedia pisat komplexne, nech pisu aspon stuby! A mimochodom mazat clanky by mali tiez ludia, ktori tomu komplexne rozumeju! ;) Liso@diskprís 10:40, 5 december 2005 (UTC)

Nevravím že nemáš pravdu, ale ak už niekto vidí ten článok, hoci aj stub, tak môže mať väčšiu motiváciu daný článok vylepšiť, najmä ak sa nemusí zaoberať kategorizáciou, pridávaním šablón a podobne. To je asi tak všetko. ---Wizzard 10:30, 5 december 2005 (UTC)

Čau, chcel by som sa spýtať jednu vec, že keď som robil preklad -> Tanierovka_ušatá napísal si mi, že mám uviesť zdroje. To tam mám dať tie čo boli použité v anglickej verzii?

dik za odpoveď

Prvy clanok...[upraviť zdroj]

Ahoj, :)
som tu nova... a som uplne nadsena, ze existuje nieco ako WIKI :D
Tak som sa pokusila prispiet, len som si neni ista v kramflecich. Je tu niaka moznost kontroly? Zatial som sa tam snazila vlozit aspon niake info a pomaly by som tomu chcela dat niaku rozumnu formu. Len je tych pravidiel strasne moc a nie vsetko mi je jasne. Neviem ci som si to nemala najskor pripravit mimo a az potom to tam prezentovat? Alebo existuje aj niaky status akoze "vo vystavbe"?
Nechcela by som robit problemy. Napr. s tymi obrazkami som to niak nepochopila (to sa mi obcas stava... ;D ). Konkretne sa bavime o hesle Handlova. Informacie a obrazok som (prevazne) cerpala z oficialnej stranky mesta www.handlova.sk. Dufam, ze je to v poriadku... (ak nie, vopred sa ospravedlnujem... :( ) A takisto som pouzila obrazok pre mapu od niekoho ineho.
No a este je tam toho dost co by som chcela, len neviem ci idem spravnym smerom... ale mozno je sialenost chciet od niekoho, aby to kontroloval...
PS: sorry za interpunkciu... tech. zalezitost... ;)
A hlavne dik za trpezlivost...
--jankaka 14:52, 15 december 2005 (UTC)

Mozog a nedeterminitický počítač[upraviť zdroj]

Viem, že súkromné hypotézy na Wiki nepatria, ale tuším som v hypotetickej rovine o tom aj čosi čítal. Chcelo by to poriadny článok o mozgu. Zárodok článku, ktorý tu zatiaľ máme, je naozaj zárodozárodočný. --Otm 18:06, 15 december 2005 (UTC)

Ak si čítal, pokojne zverejni spolu so zdrojom, posúdime. helix84 18:07, 15 december 2005 (UTC)
Čítal, ale niekedy v puberte, ktorú snáď mám bohužiaľ za sebou :( . V mozgu je niekoľko miliárd neurónov, z každého vyrastá jedna až mnoho synapsyí a riešenie problému beží paralerne, hoci s malou frekvenciou, po viacerých cestách. Ak mozog nie je "nedeterministickým počítačom", ťažko vysvetliť jeho úspechy v riešení problémov, ktoré súčasné počítače nie sú schopné efektívne riešiť, ak do toho nebudeme pliesť božské vnuknutie. --Otm 18:23, 15 december 2005 (UTC)
Ja nevravím, že s tebou nesúhlasím, len treba uvádzať zdroj. helix84 18:24, 15 december 2005 (UTC)