Diskusia s redaktorom:Xgoni

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Stretnutie[upraviť zdroj]

Ahoj, vidim, ze studujes v Prahe. V stredu mame v Prahe stretnutie, ak chces, tak sa pridaj. --Maros 20:03, 16 máj 2005 (UTC)

Pochvala[upraviť zdroj]

Aj teba Xgoni musim pochvalit, pridavas super interwiki a kopec drobnej prace. Super a diky. --Palica 19:14, 31 máj 2005 (UTC)

ach jaj, dakujem... tak to vyzera, ked mam skuskove a namiesto ucenia klikam tuna :) --xgoni 09:47, 1 jún 2005 (UTC)

Obrázky[upraviť zdroj]

Obrázok:Galicia_coa_sk.jpg a všetky sotatné obrázky ktoré pridáš -- treba uviesť aj zdroj. Podrobne na Wikipédia:Obrázky helix84 21:29, 1 jún 2005 (UTC)

Triedenie[upraviť zdroj]

Ahoj Xgoni. Pri tom zatriedovani do kategorii nepouzivaj prosim diakritiku, iba normalny text bez makcenov a dlznov. Takze namiesto [[Kategória:Narodenia..|Étienne]] tam pouzi len [[Kategória:Narodenia..|Etienne]]. Lepsie potom funguje triedenie v zoznamoch. Atomique 12:07, 3 jún 2005 (UTC)

ok, to ma nenapadlo, uz si dam pozor. a dakujem za upozornenie. --xgoni 12:10, 3 jún 2005 (UTC)
Inak diky za perfektnu robotu! Atomique 11:04, 14 jún 2005 (UTC)

Krstné mená[upraviť zdroj]

Keďže si sa pustil do krstných mien, chcel by som ťa poprosiť o opravu nezrovnalosti na ktoru som narazil. Pretoze bol Cyril niektorym redaktorom presunuty na Konstantin Filozof, vypadol zo zoznamu mužské krstné meo Cyril s meninami 5. júla. Ja to neviem opraviť. Bystrik 17:09, 15 august 2005

Cyril bol presmerovaný na Konštantín Filozof ešte predtým, než niekto systematicky nahodil krstné mená ako také. Myslím si, že by bolo najlepšie zrušiť to automatické presmerovanie a na stránke s menom Cyril uviesť okrem ostatných náležitostí aj odkaz na Konštantína Filozofa ako na významného nositeľa tohto mena - podobne, ako to majú na poľskej wiki pl:Cyryl. Časom by tak mohli byť spracované všetky/väčšina mien... ale to je roboty ako na kostole. :) --xgoni 15:23, 15 august 2005 (UTC)
ja by som sa podujal urobit nieco podobne ako vcera, ked som vsetky odkazy na Metod zmenil na Svaty Metod a Metod zostalo ako obcianske meno. Mozes teda zrusit presmerovanie a ja vecer ked budem mat viac casu presmerujem relevantne odkazy z Cyril na Konstantin Filozof. Samozrejme ako navrhujes v clanku Cyril moze zostat odkaz na vyznamneho nositela mena Cyril - Konstantina Filozofa.
tak už som to spravila + opravila som odkazy na stránkach, aby smerovali kam majú. --xgoni 16:02, 15 august 2005 (UTC)

este na okraj, ako sa vytvara novy clanok. kde mam zacat? ja som tu novy...

Bystrik 17:38, 15 august 2005

btw. som tvoj spolužiak (xbugb01) Bystrik 17:40, 15 august 2005

Vdaka za upravu clanku Carnotaurus, nejako som ho narychlo pozbijal a bolo to aj vidno... Kazdopadne, poslovencene tvary rodoveho mena Carnotaurus su karnotaurus a odvodene - karnotaurovi, karnotaury... nie caurnotaury. Uz som to napravil. --Dudo 19:18, 22 august 2005 (UTC)

  • ok, len sa mi zdalo podivne, ze v nazve je nejaky nazov a v texte clanku sa pouziva iny... inak sa v tom nevyznam, ale povazujem to za dost "nekonzistentne" a som jednoznacne za jednotne pojmy - bud zmenit text alebo nazov (zmena textu je samozrejme o poznanie jednoduchsie realizovatelna). --xgoni 01:20, 23 august 2005 (UTC)
    • Poslovencene formy latinskych nazvov vymretych zvierat sa pouzivaju bezne aj popularno naucnej literature. Vacsinou su velmi jednoduche, ze nevidiet ani zmenu, napr.: rod Stegosaurus, a poslovenceny tvar je stegosaurus. Pri rode Tyrannosaurus by sa v poslovencenom tvare malo vynechat jedno "n". Niekedy sa zase meni "c" na "k" (ako pri Carnotaurus) V iných jazykoch, napr. anglictine za základ slova nemeni podla vyslovnosti (anglictina, nemcina), takze s nimi sa nemozeme porovnavat. A samotne rodove meno obsotoji len nominative, potom by uz vzdy bolo treba sklonovat slovo "rod" - tj. rodu Carnotarus atd... navyse, pri mnoznom cisle je vzdy jednoduchsie napisat mnozne cislo poslovenceneho tvaru ako "zastupcov rodu XYZ"... Kazdopadne, uvital by som keby sa k tomu vyjadril niekto dalsi z lingvistickej skupiny wikipedistov, zeby sme sa tu nedohadovali len my dvaja :) --Dudo 07:51, 23 august 2005 (UTC)
      • tak som tam dal redirect :) Liso@diskprís 08:14, 23 august 2005 (UTC)