Dylan Minnette

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Dylan Minnette
Celé menoDylan Christopher Minnette
Narodenie 29. december 1996 (27 rokov)
Evansville, Indiana, USA
Povolanieherec, spevák, hudobník
Roky pôsobenia2005 – súč.

Dylan Christopher Minnette (* 29. december 1996, Evansville, Indiana, USA) je americký herec, spevák a hudobník. Je hlavným spevákom a rytmickým gitaristom alternatívnej rockovej skupiny Wallows.

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Minnette sa narodil ako jedináčik, v Evansville, Indiane. Neskôr sa spoločne s rodinou presťahovali do mesta Champaign v Illinois, kde žili päť rokov a potom sa presťahovali do Los Angeles v Kalifornii, aby sa mohol Minnette venovať svojej hereckej kariére.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Minnette sa od roku 2005 objavil vo viacerých televíznych seriáloch v menších úlohách. Objavil sa napríklad v piatich epizódach televízneho seriálu Prison Break a štyroch epizódach televízneho seriálu Nezvestní.

V roku 2010 si zahral po boku Chloe Grace Moretz a Kodiho Smitha-McPheeo vo filme Nech vojde ten pravý. Stvárnil menšiu úlohu vo filmu Unesené, z roku 2013. V roku 2016 si zahral vo filme Muž v tme, ktorý získal pozitívne uznanie od filmových kritikov. O rok neskôr, získal hlavnú úlohu v televíznom seriály 13 Reasons Why. Od rovnakého roku, je tiež členom kapely Wallows.

V roku 2022 mal premiéru film Vreskot, kde stvárnil syna Marley Shelton.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Dylan Minnette na anglickej Wikipédii.