FlatOut 2

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
FlatOut 2
Základné informácie
Autor/VývojárBugbear Entertainment
VydavateľEmpire Interactive (Empire, Xplosiv)
Konami (PS2)
Valve Corporation (Steam)
DistribútorVivendi Universal Games
Virtual Programming (Mac)
SériaFlatOut
Dátum vydaniaEurópa 30. jún 2006
Celosvetovo 21. december 2006
ŽánerArkáda
MódSingle player
Multiplayer
Prístupnosť
PlatformaWindows, PlayStation 2, Xbox, Mac OS X
Médium1 DVD
Minimálne požiadavkyWindows verzia:

2.0 GHz Pentium 4 or AMD 2000+ CPU, 256 MB RAM, 1x DVD-ROM (CD-ROM pre US a Xplosiv vydania) drive, 64MB Grafická Karta s podporou DirectX shader model 2, 3.5 GB voľné miesto na HD, DirectX 9.0c, Windows 2000 SP4 alebo Windows XP SP2 alebo novší, 512kbs minimálne pripojenie pre Internetové hranie

Mac OS X verzia:

Mac OS X 10.4.11 alebo neskoršia, Intel procesor, 512MB pamäti RAM, 128MB video RAM (ATI X1600, Nvidia GeForce 7300, alebo Intel GMA X3100), 4GB voľné miesto na HD, širokopásmové pripojenie pre Internetové hranie
VstupKlávesnica, myš, Gamepad s minimálne 8 tlačidlami (pre podporu všetkých konfigurácii ovládania) (voliteľne), volant (nepodporuje)

Pozri aj Videoherný portál

FlatOut 2 je pretekárska počítačová hra vyvinutá spoločnosťou Bugbear Entertainment a vydaná firmami Empire Interactive a Vivendi Universal Games. Je pokračovaním hry FlatOut, vydanej v roku 2004.

Táto hra je situovaná skôr do mestských ulíc na rozdiel od jej predchodca FlatOut. Ďalšou významnou zmenou je zvýšená priľnavosť pneumatík, hráč má väčšiu kontrolu nad svojim vozidlom. Veľmi dobre je prepracovaný model deštrukcie a to ako vozidiel, tak aj objektov okolo trati (zdemolovať sa dá skoro všetko). Pri slabom náraze sa rozbijú len okná a odpadne nárazník. Pri silnom náraze môže odpadnúť koleso alebo väčšia časť karosérie.

Hra je rozdelená do troch tried:

  • derby (pretekári hrajú so starými autami skoro ako z vrakoviska)
  • race (trieda lacnejších športových áut)
  • street (trieda drahých, nových a rýchlych áut)

Hra bola po prvýkrát vydaná v Rusku dňa 29. júna 2006, potom v Európe dňa 30. júna 2006, v Severnej Amerike dňa 1. augusta 2006 a verzia pre Mac OS X bola vydaná dňa 3. októbra 2008.

Ragdoll fyzika[upraviť | upraviť zdroj]

Ragdoll fyzika bola výrazne aktualizovaná. V priebehu pretekov môže vodič vyletieť cez predné okno z auta a to napr. pri náraze do stromu vo vysokej rýchlosti. V minihrách je cieľom vystreľovať vodiča a zasiahnuť s ním cieľ (hra šípky, bowling) alebo s ním doletieť čo najďalej (hra skoky na lyžiach). Hráč môže použiť akrobaciu, kontrolovať vodiča počas letu, ale pokiaľ manévruje príliš často, vodič stratí rýchlosť a začne klesať. Keď je jasné že vodič nedosiahne cieľ, tak hráč môže použiť „postrčenie“ počas letu a tým umožní vodičovi doletieť ďalej.

Kvôli ragdoll fyzike a vystreľovania vodiča z auta je v Nemecku hra hodnotená organizáciou USK ako 18+ (pre starších ako 18 rokov). Empire Interactive uviedol nemeckú verziu hodnotenú ako 12+, v ktorej nahradil vodiča ľudskou podobou figurínou pre crash testy. Táto verzia je tiež predávaná na japonskom trhu. Hra sa veľmi dobre hrá s volantom s otáčaním o 360 stupňov.

Ocenenia[upraviť | upraviť zdroj]

  • cena IGN za najlepšiu pretekársku hru pre PlayStation 2 roku 2006.
  • cena Xplay za najlepšiu pretekársku hru roku 2006.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]