Meredith Gordonová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Flint Gordon)
Meredith Gordonová
Základné informácie
SeriálHrdinovia
HerecJessalyn Gilsigová
Prvý výskyt1×13 Oprava
O postave
Schopnosťovládanie ohňa
Povolanieagentka Spoločnosti

Meredith Gordonová je fiktívna postava z amerického seriálu Hrdinovia. Hrá ju herečka Jessalyn Gilsigová.

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Pred zatmením[upraviť | upraviť zdroj]

Meredith sa narodila roku 1973. Ako mladé dievča podpálila rodinný dom v Arkansase, keď jej otec chcel opäť zbiť Flinta, jej staršieho brata. Rodičia uhoreli a oni sa dostali do domova, každý k inej rodine. No Meredith postupne podpaľovala domy svojich adoptívnych rodičov. Keď dovŕšila 18. rok, nič jej nebránilo plne sa venovať hľadaniu brata, ktorého našla.

Neskôr sa zamilovala do Nathana a mali spolu dieťa, ale myslela si, že ju zabila, keď podpálila ich dom. Našťastie ju zachránil Noah Bennet a Spoločnosť ho donútila si ju adoptovať. Nathan opustil Meredith, lebo nevyhovovala jeho kariére.

Keď sa s Flintom pokúšala vykradnúť obchod, zatkla ich Spoločnosť a Meredith dali na výber, či bude vo vezení alebo začne pracovať ako agent pre Spoločnosť. Stala sa agentkou, no zradila ich a ušla s Flintom vlakom s nukleárnym nákladom. Ten sa vykoľajil blízko Odessy a agent Thompson, ktorý ich prenasledoval, opäť zatkol Meredith. Flintovi sa podarilo ujsť. No keď sa Thompson dozvedel, že Spoločnosť jej zabila dcéru, pustí ju.

1. séria[upraviť | upraviť zdroj]

Claire Bennetová sa vydáva hľadať svoju biologickú matku po zohratom divadle s jej "biologickými rodičmi", ktoré urobil jej otec Bennet. Od Haiťana sa dozvedá, že jej matka zomrela pri požiari. Spolu so Zachom ju nájde v karavane v Kermite v Texase. Meredith kontaktuje Nathana, aby mu oznámila, že jeho dcéra žije a pýta od neho finančnú hotovosť vo výške 100.000 dolárov za mlčanie a ten sa zachová nerodičovský, na podnet jeho matky - Angeli. Dá Meredith poplatok, aby ho už nekontaktovala. Claire to vypočuje a hodí do Nathanovho auta kameň a sklamaná odchádza.

3. séria[upraviť | upraviť zdroj]

Spoločnosť pošle Meredith, aby ochraňovala svoju vlastnú dcéru Claire. Meredith ju namiesto školy učí bojovať, aby ju odradila od myšlienky chytania zločincov. No Claire neposlúchne. Meredith sa ju vydá hľadať a zamieri k väzňovi na úteku Ericovi Doylovi, ktorý s ňou manipuluje ako s bábikou na nitkách. Na pomoc jej príde Claire i Sandra Bennetová. Claire ho oklame a tak ho chytia.

Meredith je priradená k Bennetovi, lebo mu chýba partner, keďže Haiťan nie je k dispozícii.

Po tom, ako si získala miesto v Clairinom živote, zostane uväznená v Primatechu. Sylar jej vstrekne do krvi adrenalín a Meredith nie je schopná ovládať svoje schopnosti. Skoro usmažila Benneta v cele s najvyššou ochranou, no Claire ho stihla vyslobodiť. Nakoniec už svoju moc nevie udržať a vybuchuje spolu s budovou Primatechu - koniec Spoločnosti.

Rodina[upraviť | upraviť zdroj]

                      Angela PetrelliováArtur Petrelli        ? ╤ Flint Gordon st.
                                         │                         │
       ┌─────────────────────────────────┴───┐               ┌─────┴──────────────┐
       │                                     │               │                    │
Peter Petrelli    Heidi PetrelliováNathan Petrelli ─┬─ Meredith Gordonová   Flint Gordon ml.
                                    │                  │
                      ┌─────────────┴───┐              │
                      │                 │              │
               Simon Petrelli    Monty Petrelli  Claire Bennetová

Flint Gordon[upraviť | upraviť zdroj]

Flint je Meredithin mladší brat. Vyrastal v Arkansase. Otec ho bíjaval, pretože nebol dosť múdry. Meredith mu vravela, že mu boh udelil namiesto rozumu staršiu sestru. Keď mu bolo osem, sestra podpálila dom a to ich odlúčilo. Stal sa z neho výtržník a poslali ho do nápravného centra. Naučil sa narábať s ohňom ako jeho sestra. Dostane sa do Spoločnosti, chce sa stať agentom, no Meredith ho vyslobodí.

Neskôr sa pridáva k Arturovi Petrellimu do Pinehearstu. Počas zatmenia núti Mohindera spraviť sérum, aby sa mu vrátili schopnosti. Mohinder však utečie a zbije ho do krvi. Nakoniec prehodí strany a spolu s Knoxom sa pridá k Petrovi. Spolu zničia už dokonalé sérum, pretože Flint nechce, aby mohli byť aj iný výnimoční.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]