Forest Lawn Memorial Park (Glendale)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Forest Lawn Memorial Park Glendale
cintorín
Štát Spojené štáty Spojené štáty
Okres Los Angeles County
Mesto Glendale
Portál, ktorého súčasťou je táto stránka:

Forest Lawn Memorial Glendale je pamätný park v meste Glendale, v Kalifornii a je jedným zo šiestich cintorínov americkej spoločnosti „Forest Lawn Memorial Parks & Mortuaries“. Je to prvý zo série neskorších pamätných parkov Forest Lawn Memorial Park v USA a Kanade. Je v ňom pochovaných niekoľko známych osobností.

História[upraviť | upraviť zdroj]

Forest Lawn Memorial Park Glendale bol založený v roku 1906 ako neziskový cintorín niekoľkými obchodníkmi zo San Francisca. Od roku 1917 je považovaný za pamätný park. Jeho zakladateľ Hubert L. Eaton bol presvedčený o šťastnom živote po smrti a myslel si, že väčšina cintorínov sú škaredé a chcel vytvoriť oddychové miesto, ktoré by odrážalo jeho optimistické myšlienky o smrti.

Súčasný stav[upraviť | upraviť zdroj]

Na cintoríne sa tiež nachádzajú tzv. uzavreté záhrady, ktoré nie sú prístupné verejnosti, kde majú svoje hrobky niekoľko osobností ako napríklad Walt Disney, Michael Jackson či Elizabeth Taylor.

Forest Lawn Memorial Park Glendale má tri kaplnky v ktorých niekoľko známych osobností, ako napríklad Jane Wyman či Ronald Reagan, mali v kaplnkách svadbu. Na celom parku je pochovaných viac ako 335 000 ľudí a každý rok ho navštívi viac ako milión ľudí. V roku 2009 sa objavil priveľký záujem o návštevu cintorína kvôli smrti Michaela Jacksona.

Pochované osobnosti[upraviť | upraviť zdroj]

Galéria[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Forest Lawn Memorial Park (Glendale) na anglickej Wikipédii.