Fortnite: Save the World

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Fortnite: Save the World
Základné informácie
Autor/VývojárEpic Games
VydavateľEpic Games
NávrhCliff Bleszinski
SériaFortnite
EngineUnreal Engine 4
Posledná plná verzia9.00
Dátum vydaniaEarly Access: 13. Júl 2016, Zadarmo plná verzia: 2019
ŽánerSandbox
Minimálne požiadavky4GB RAM, Disk 16GB
Odporúčaná konfigurácia16GB RAM, Disk 64GB

Pozri aj Videoherný portál

Fortnite: Save the World je kooperatívna sandboxová videohra vyvinutá a publikovaná spoločnosťou Epic Games. Hra bola vydaná zdarma vo forme včasného prístupu (nedokončená, určená na verejné testovanie) pre Microsoft Windows, MacOS, PlayStation 4 a Xbox One 25. júla 2017. Dokončenie sa očakáva v roku 2019. Maloobchodné verzie hry boli distribuované spoločnosťou Gearbox Software, zatiaľ čo elektronická distribúcia verzií je riešená cez rozhranie spoločnosti Epic.

Fortnite: Save the world sa odohráva v deň, kedy Zem zasiahne záhadná búrka a zabije 98% ľudí. Preživší sú napadnutí zombie. Hra vznikla ideovým spojením hier Minecraft a Left 4 Dead. Jednu hru môžu hrať spoločne až štyria ľudia a pomáhať si pri zbieraní predmetov, chránení preživších, stavaní pevnosti a ochrane zariadení, ktoré zbierajú informácie o búrke alebo ju potláčajú. Počas hrania dostávajú odmeny za zložitejšie misie alebo nové oblečenie.

Vývoj je financovaný hlavne mikrotransakciami, ale aj predajom samotnej hry. V septembri 2017 vyšlo jej nepriame rozšírenie, hra Fortnite Battle Royale.