Grzegorz Michalski

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Grzegorz Michalski
poľský ekonóm a vysokoškolský pedagóg
poľský ekonóm a vysokoškolský pedagóg
Odkazy
Webstránkamichalskig.com
CommonsSpolupracuj na Commons Grzegorz Michalski

Grzegorz Marek Michalski je poľský ekonóm a vysokoškolský pedagóg na Vysokej škole ekonomickej vo Vroclave (angl. Wroclaw University of Economics), kde získal aj doktorát (PhD.). Vo svojej výskumnej práci sa zameriava na podnikové financie a na riadenie likvidity.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Jeho vedecko-výskumná kariéra sa začala v roku 1998, po ukončení vysokoškolského štúdia 2. stupňa na Vysokej škole ekonomickej vo Vroclave. Potom pokračoval vo vedecko-výskumnej činnosti na tejto univerzite a v roku 2002 tu získal aj doktorát.

Grzegorz Michalski je autorom mnohých publikácií. Okrem iného napísal viac ako 80 článkov, ktoré publikoval vo viacerých časopisoch (vrátane indexovaných v Journal Citation Reports) a 10 kníh. Je ko-editorom a členom vedeckých rád medzinárodných časopisov:

  • Časopis Journal of Corporate Treasury Management (JCTM) ISSN 1753-2574

Grzegorz Michalski je špecialistom v oblasti podnikových financií a pracuje v Inštitúte pre finančný manažment na Vysokej škole ekonomickej v poľskom Vroclave, kde vyučuje podnikové financie a menové operácie.

Publikačná činnosť[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Grzegorz Marek Michalski na anglickej Wikipédii (číslo revízie nebolo určené).