Jared Padalecki

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Jared Padalecki
Celé menoJared Tristan Padalecki
Narodenie 19. júl 1982 (41 rokov)
San Antonio, Texas, USA
Povolanieherec
Roky pôsobenia1999 – súčasnosť
ManželkaGenevieve Cortese (od 2010)
Deti3

Jared Padalecki (angl. Jared Tristan Padalecki; * 19. júl 1982, San Antonio, Texas, Spojené štáty) je americký herec, ktorý sa preslávil v televíznych seriáloch, ako Ženy z rodu Gilmorovcov (2000-2007) a Hrozba z temnoty (2005 - 2019).

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Padalecki sa narodil Geraldovi a Sherri Padaleckim. Jeho otec pochádza z Poľska a matka má nemeckých, francúzskych, škótskych a anglických predkov. V mladosti sa presťahoval do Los Angeles, aby sa mohol venovať hereckej kariére.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2000 bol obsadený do televízneho seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov, kde účinkoval do roku 2005. V roku 2004 si zahral v komédii Olsen Twins: Jeden deň v New Yorku. O rok neskôr, sa pripojil k hereckému obsadeniu ako Elisha Cuthbert, Paris Hilton a Chad Michael Murray, vo filme Dom voskových figurín. V rovnakom roku hral vedľajšiu úlohu vo filme Cry_Wolf a tiež bol obsadený do jednej z hlavných úloh v televíznom seriály Hrozba z temnoty, kde si zahral po boku Jensena Acklesa. Účinkoval v televíznom seriály do roku 2020.

V roku 2009 si zahrala vo filme Piatok trinásteho.

V roku 2021 stvárnil hlavnú postavu v televíznom seriály Walker, kde sa objavil ako Walker Texas Ranger. V televíznom seriály hrala aj jeho žena Genevieve.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

Padalecki sa v roku 2010 oženil za herečku Genevieve Cortez, s ktorou sa spoznal počas natáčania televízneho seriálu Hrozba z temnoty. Majú spolu tri deti a žijú v Austine v Texase. Je tiež vlastníkom baru "Stereotype" v Austine.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Padalecki Jared na anglickej Wikipédii.