Meghan Oryová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Meghan Oryová
v roku 2012
Narodenie 20. august 1982 (41 rokov)
Victoria, Britská Kolumbia, Kanada
Povolanieherečka
Roky pôsobenia1999 – súčasnosť
ManželJohn Reardon (od 2008)
Deti3

Meghan Oryová (* 20. august 1982, Victoria, Britská Kolumbia, Kanada) je kanadská herečka, známa z televíznych seriálov ako Kde bolo, tam bolo (2011 – 2018), Inteligence (2014) a Domov na pobreží (2016 – 2022).

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Oryová sa narodila v meste Victoria v provincii Britská Kolumbia v Kanade. Navštevovala Royal Oak High School a potom Claremont High School. Už ako tínedžerka sa objavovala v divadelných inscenáciách.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Svoju prvú hereckú rolu dostala v roku 1999 v televíznom filme The Darklings, kde si zahrala po boku Suzanne Somers, Tippi Hedren a Martina Sheena. O rok neskôr, si spoločne s hercom Haydenom Christensenom zahrala v televíznom seriáli Higher Ground, ktorý bol po jednej sérii zrušený. Krátko po tom, sa Oryová pripojila k hereckému obsadeniu kanadského televízneho seriálu Vampire High. Oryová tiež hosťovala vo viacerých televíznych seriáloch vrátane Krajné medze (2001), Smallville (2004), či Neporaziteľná Jane: Ťažko ju zabiť! (2010).

V roku 2007 si Oryová zahrala v komédii Ešte väčšia blondína, ktorý nezískal pozitívne ohlasy filmových kritikov. V roku 2010 si zahrala v televíznom seriáli Strážca spravodlivosti a o rok neskôr, bola obsadená do role Ruby v televíznom seriáli Kde bolo, tam bolo. Pôvodne sa jej televízna rola mala objaviť len v prvej sérii, ale pre úspešnosť jej postavy sa dostala až do hlavného obsadenia v druhej série. Na konci druhej série Oryová opustila televízny seriál, nakoľko to vyžadoval jej nový televízny projekt Inteligence. Oryová v televíznom seriáli Kde bolo, tam bolo hosťovala počas tretej série a piatej série.

V roku 2015 si Oryová zahrala po boku hercov ako Jesse Metcalfe, Virginia Madsen a Keegan Connor Tracy vo filme Dead Rising: Watchtower. V roku 2016 si opäť zahrala s hercom Jessom Metcalfeom, v televíznom seriáli Domov na pobreží , ktorý sa natáčal až do roku 2022.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2008 sa Oryová vydala za herca Johna Reardona. Majú spolu tri deti. Oryová žije v provincii Newfoundland v Kanade a má dvojité občianstvo Kanady a Spojených štátov.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Meghan Ory na anglickej Wikipédii.