Mesto žien

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Mesto žien
Slovenský názov Mesto žien
Originálny názov Cougar Town
Žáner sitkom
Námet Bill Lawrence, Kevin Biegel
Krajina USA Spojené štáty
Pôvodný jazyk anglický
Počet sérií 6
Počet častí 102
Produkcia
Producent Bill Lawrence
David Arquette
Blake McCormick
Ric Swartzlander
Courteney Cox
Randall Keenan Winston
Dĺžka časti 22 min.
Vysielanie
Pôvodné 2009 - 2015
Obsadenie

Mesto žien (angl. Cougar Town) je americký sitkom. V hlavných úlohách sa predstavili Courteney Cox, Christa Miller a Busy Philipps. Herečka Courteney Cox, v roku 2010 získala za svoj herecký výkon v sitkome nomináciu, na Zlatý glóbus, v kategórii Najlepšia herečka v televíznom seriály (komédia, muzikál) a herečka Busy Philipps, získala ocenenie Critics' Choice Television Awards v kategórii Najlepšia herečky vo vedľajšej úlohe (komédia).

Televízny seriál, mal 6 sérii a 102 epizód. Prvá epizóda bola vysielaná 23. septembra 2009 na televíznej stanici ABC a v posledná epizóda mala premiéru 31. marca 2015, pričom posledné tri série boli odvysielané na televíznej stanici TBS.

Režisérmi televízneho seriálu boli Bill Lawrence a Kevin Biegel a produkovali ho spoločnosti Doozer a Coquette Productions v spolupráci s televíznou stanicou ABC. Natáčanie prebiehalo v Culver Studios v Culver City v Kalifornii.

Postavy a obsadenie[upraviť | upraviť zdroj]

Ostatné postavy[upraviť | upraviť zdroj]

V epizódnych rolách, sa tiež objavili herci ako Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matthew Perry, David Arquette, Scott Foley, Sam Lloyd, Shirley Jones, Tippi Hedren a iní.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Cougar Town na anglickej Wikipédii.