Miriam Shorová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Miriam Shorová
Celé menoMiriam Shor
Narodenie 25. júl 1971 (52 rokov)
Minneapolis, Minnesota, USA
Povolanieherečka
Roky pôsobenia1994 – súčasnosť
ManželJustin Hagan
Deti2

Miriam Shor (* 25. júl 1971, Minneapolis, Minnesota, USA), je americká herečka, známa z televízneho seriálu Znovu 20 (2015 - 2021).

Detstvo a mladosť[upraviť | upraviť zdroj]

Shorová sa narodila v meste Minneapolis, v štáte Minnesota. Hovorí plynule po taliansky. Jej rodičia sa rozviedli, keď mala sedem rokov, a ona sa presťahovala do Turínu v Taliansku, aby mohla žiť so svojou matkou a často cestovala aj do Detroitu, kde žil jej otec. Neskôr navštevovala University of Michigan, kde získala titul B.F.A.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2000 získala rolu v sitkome Then Came You, ktorý mal len jednu sériu. V rokoch 2001 a 2002 hrala v krátkom komediálnom seriáli Inside Schwartz, po boku Breckina Meyera a Maggie Lawson. Ďalej hosťoval v epizódach televíznych seriálov ako napríklad Západné krídlo či Volajú ma Earl.

V roku 2011 hrala rolu „Anny“ v adaptácii minisérie HBO Mildred Pierce. V rokoch 20122015 hosťovala v televíznom seriály, Dobrá manželka. V roku 2012 tiež hrala spoločne s herečkami ako Leslie Bibb, Kristin Chenoweth, Annie Potts, Jennifer Aspen a Marisol Nichols v televíznom seriály G.C.B, ktorý mal desať epizód.

V roku 2015 bola obsadená po boku Hilary Duff, Sutton Foster, Debi Mazar a Nica Tortorellu v televíznom seriály Znovu 20. V roku 2018 získala za svoj herecký výkon nomináciu na televíznu cenu Critics' Choice za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe v komediálnom seriáli. V televíznom seriály sa objavila v 74 epizódach a pôsobila v ňom až do záverečnej epizódy, v roku 2021.

Po boku herečky Amy Ryan, si zahrala v dramatickom filme Lost Girls, ktorý mal premiéru na filmovom festivale Sundance v januári 2020.

Súkromný život[upraviť | upraviť zdroj]

Shorová je vydatá a má dve dcéry.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Miriam Shor na anglickej Wikipédii.