Peaches (pieseň Justina Biebera)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
„Peaches“
Obrázok albumu môže byť použitý iba so súhlasom držiteľa autorských práv
SingelJustin Bieber
spoluúčinkuje Daniel Caesar a Giveon
z albumu Justice
Vydaný 19. marec 2021
Žáner R&B
Dĺžka 3:18
Vydavateľ Def Jam Recordings
Skladateľ Justin Bieber, Ashton Simmonds, Giveon Evans, Andrew Watt, Louis Bell, Bernard "Harv" Harvey, Luis Martinez Jr.
Producent Harv, Shndo
Justin Bieber - chronológia singlov
Hold On
(2021)
Peaches
(2021)

„Peaches“ je pieseň od kanadského speváka a skladateľa Justina Biebera v spolupráci s kanadským spevákov a skladateľom Danielom Caesarom a spevákom a skladateľom Giveonom. Pieseň vyšla vydavateľstvom Def Jam Recordings 19. marca 2021, ako piaty singel z Bieberovho šiesteho štúdiového albumu Justice. Pieseň napísali Bieber, Caesar a Gevieon spolu s Andrewom Wattom, Louisom Bellom, Louisom Martinezom Jr a Bernardom "Harv" Harveyom, a bola produkovaná produkovaná posledným menovaným a Shndom.

Kompozícia[upraviť | upraviť zdroj]

„Peaches“ je pieseň zo žánru pop a R&B.[1] Hudobne je pieseň zasadená do tóniny C dur a má tempo 90 úderov za minútu. Vokály sú v rozmedzí od C4 do G5.[2]

Živé vystúpenia[upraviť | upraviť zdroj]

Bieber predviedol sólovú verziu skladby „Peaches“ na koncerte Tiny Desk Concert od NPR 17. marca 2021, dva dni pred oficiálnym vydaním piesne. Vystúpil aj s predtým vydanými singlami „Holy“, „Anyone“ a „Hold On“.[3]

Hudobné video[upraviť | upraviť zdroj]

Spolu s piesňou bolo 19. marca 2021 vydané hudobné video v réžii Colina Tilleya.

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Peaches (Justin Bieber song) na anglickej Wikipédii.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Justin Bieber: Justice review – hot goings-on, not What's Going On [online]. the Guardian, 2021-03-19, [cit. 2021-03-21]. Dostupné online. (po anglicky)
  2. JUSTIN, Bieber; ANDREW, Wotman; ASHTON, Simmonds. Peaches [online]. Musicnotes.com, 2021-03-19, [cit. 2021-03-21]. Dostupné online.
  3. Justin Bieber Debuts Song ‘Peaches’ During NPR's Tiny Desk Concert [online]. PEOPLE.com, [cit. 2021-03-21]. Dostupné online. (po anglicky)