Portál:Film/Film týždňa/48 2007

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Amores Perros – Láska je kurva je film, ktorý natočil mexický režisér Alejandro González Iñárritu.V roku 2000 bol nominovaný na Oscara v kategórii „Najlepší zahraničný film“.

Film rozpráva tri rôzne životné príbehy ľudí, žijúcich v Mexiku, prepojené automobilovou nehodou.

Príbeh[upraviť zdroj]

Octavio a Susana[upraviť zdroj]

Octavio (Gael García Bernal), je beznádejne zamilovaný do bratovej manželky, v úsilí získať ju, ide bezhlavo za svojím cieľom. Keď zistí, že jeho pes Cofi je výborný zabiják, rozhodne sa prihlásiť ho na psie zápasy, aby mu zarobil peniaze. Plánuje utiecť s bratovou manželkou a peniaze použiť na spoločnú budúcnosť. Pri jednom zo zápasov sa dostane do konfliktu so svojim rivalom a pri následnej automobilovej naháňačke spôsobí dopravnú nehodu, keď na križovatke vrazí do iného auta.

Daniel a Valeria[upraviť zdroj]

Daniel je úspešný vydavateľ magazínu. Rozhodne sa opustiť svoju manželku, aby mohol žiť s dlhonohou modelkou Valériou. Nanešťastie sa Valéria ťažko zraní pri nehode, keď do nej vrazí Octaviove auto a nemôže už viac robiť modelku. Medzi Danielom a Valériou postupne vzniká napätie, kôli Valerinemu psovi, ktorý sa zasekol v diere pod podlahou. Keď sa Valéria pokúša psovi pomôcť, poškodí si nohu, ktorá sa jej po autonehode ešte neuzdravila a v nemocnici jej musia nohu amputovať.