Portál:Film/Odporúčaný článok/20 2011

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Holly Marie Combs-Donohoová (* 3. december 1973, San Diego, USA) je americká televízna a seriálová herečka. Od roku 2002 je producentkou serálu Charmed.

Kariéra[upraviť zdroj]

Už pred rokom 1980 mala niekoľko menších hereckých príležitostí a úloh, vrátane malej úlohy vo filme Olivera Stonea Narodený štvrtého júla. Jej prvá veľká úloha prišla v roku 1992 v televíznom seriáli Picket Fences, kde sa uchádzala o úlohu Kimberly. Režisér seriálu ju najskôr odmietol, no nakoniec úlohu získala. Seriál bol vysielaný štyri roky a Holly získala za svoju úlohu cenu Mladého umelca (Young Artist award).

V roku 1992 sa objavila v snímkach Simple Men, Chain of Desire a v snímke Dr. Giggles, v ktorej získala hlavnú úlohu - hrala deväťnásťročnú Jennifer Campbell - dcéru Cliffa de Young a priateľku Glenna Quinna.

Nakoniec prišla jej najväčšia seriálová šanca - Čarodejnice (Charmed). Na konkurz ju vzala jej priateľka Shannen Doherty. Holly sa uchádzala o postavu Prue Halliwellovej a Shannen o postavu Piper Halliwellovej. Nakoniec Holly získala úlohu Piper a Shannen Dohertyová rolu Prue. Od piatej série sa Holly Marie Combsová stala spolu s Alyssou Milanovou producentkou seriálu.

V prvých troch sériach bola Hollyina postava druhorodená sestra, no po odchode Shannen Doherty jej pripadla úloha najstaršej sestry. Od štvrtej série vystriedala Shannen herečka Rose McGowan, ktorá ostala v seriály až do konca filmovania.

V roku 2008 získala Holly zmluvu s Televízoiu Lifetime na spoluprácu a účinkovanie v novom televíznom seriáli Milenky (Mistresses), ktorého uvedenie bolo naplánované na január 2009, ale projekt nebol dokončený.

Viac...