Portál:Hudba/Odporúčaný článok/18 2008

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

After Forever je holandská hudobná skupina založená v roku 1995, ktorá bola pomenovaná po skladbe skupiny Black Sabbath. Štýl hudby After Forever by sa dal klasifikovať ako zmes symfonického, gotického (najmä v minulosti) a power metalu. Základom prevažnej časti ich tvorby je ženský soprán sprevádzaný takzvanými „death grunts“, čiže špecifickými mužskými vokálmi pôvodom z death metalu.

História skupiny[upraviť zdroj]

Skupina bola založená v roku 1995 pod menom „Apocalypse“. Ich hudba bola v tom čase orientovaná najmä na death metal. S príchodom speváčky Floor Jansen v roku 1997 sa však ich štýl pozmenil viac na gotický, aby dal priestor pre vyniknutie jej hlasu. V tejto dobe sa skupina skladala z Floor Jansen, Marka Jansena, Sandera Gommansa, Luuka van Gervena, Jacka Driessena a Joepa Beckersa.

V roku 1999 začala skupina vytvárať vlastné piesne. Nahrali dve demá, Ephemeral a Wings of Illusion, ktorými upútali pozornosť nahrávacej spoločnosti Transmission Records až natoľko, že došlo k spísaniu kontraktu.

Debutový album Prison of Desire bol nahratý v roku 2000 a spoluprácou v jednej piesni sa na ňom podieľala aj Sharon den Adel z holandských Within Temptation. V Európe zaznamenal album nečakaný úspech. Koncom roka došlo k zmenám v rámci skupiny – opustili ju Joep Beckers, basgitarista, a Jack Driessen hrajúci na klávesy; náhrada prišla v podobe Landa van Gilsa a André Borgmana.