Prechádzka v oblakoch

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Prechádzka v oblakoch
Originálny názov A Walk in the Clouds
Žáner romantická dráma
Dĺžka 102 minút
Štát USA
Pôvodný jazyk anglický
Rok 1995
Spoločnosť 20th Century Fox
Rozpočet 50 000 000 $
Zárobok 20 000 000 $
Filmový štáb
Réžia Alfonso Arau
Scenár Robert Mark Kamen
Mark Miller
Harvey Weitzman
Produkcia Gil Netter
David Zucker
Jerry Zucker
Hudba Maurice Jarre
Herecké obsadenie
Ďalšie odkazy
IMDb
ČSFD

Prechádzka v oblakoch (angl. A Walk in the Clouds) je americká romantická dráma z roku 1995. Režisérom je Alfonso Arau a hlavné úlohy vo filme stvárnili Keanu Reeves, Aitana Sánchez-Gijón, Giancarlo Giannini a Anthony Quinn. Príbeh vychádza z deja talianskeho filmu Štyri kroky v oblakoch z roku 1942.

Dej[upraviť | upraviť zdroj]

Seržant Paul Sutton (Keanu Reeves) sa po skončení druhej svetovej vojny vracia za svojou ženou Betty (Debra Messing) do San Francisca, s ktorou sa vzali po krátkej známosti len deň pred jeho odchodom do armády. Veľmi rýchlo zistí, že manželka jeho listy ani neotvorila a sklamaný sa pokúša nájsť nové uplatnenie ako predajca čokolády. Na služobnej ceste stretne príťažlivú mladú dámu Viktóriu, vracajúcu sa z vysokoškolského internátu na rodinnú farmu. Viktória sa mu zverí, že má strach z prísneho otca, ktorý je tvrdým zástancom tradícií a rodiny. Mladú študentku, budúcu mamičku, po romániku opustil partner, čím prináša tieň hanby na celú rodinu. Paul sa preto ponúkne sprevádzať Viktóriu ako jej nový manžel a otec dieťaťa, čomu však nie všetci v rodine uveria. Despotický otec upodozrieva mladý pár z klamstva, ktoré sa mu potvrdzuje ich odmeraným správaním. Tajné pokusy o útek Paula z farmy s veľkým úspechom narúša starý otec Don Pedro (Anthony Quinn), ktorý veľkou mierou pomôže k vzniku puta medzi mladým párom. Oslava úrody a s ňou spojená veselica ešte viac zblíži Paula a Viktóriu a pod vplyvom rodiny začína v ich lásku veriť aj predtým odmeraný otec.

V najnevhodnejšom čase, krátko po tom, ako otec Alberto súhlasí s ich svadbou v kostole, Paul napokon predsa len odíde, čo veľmi ťažko znáša práve otec Viktórie. Po nečakanom návrate Paul prichytí manželku s cudzím mužom, čo uľahčí jeho rozhodnutie vybaviť rozvod a vrátiť sa za Viktóriou. Pri návrate na farmu Paul nachádza zlomeného otca rodiny, ktorý pri roztržke spôsobí veľký požiar. Napriek veľkému úsiliu sa vinohrad zachrániť nepodarí a je tak ohrozená existencia celej farmy. Paul nachádza nepoškodený koreň, ktorý dáva nádej na záchranu generácie budovanej tradície vinohradníctva. Alberto napokon prijíma Paula do rodiny.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

  • Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku A Walk in the Clouds na anglickej Wikipédii.